My Blog List

Saturday, August 13, 2011

WOUTER VAN RIESSEN EN KEES GOUDZWAARD IN SM SCHIEDAM

12 augustus 2011
DE ZIEL VAN EEN ATHEIST -WOUTER VAN RIESSEN

Al jaren hoort Wouter van Riessen(1967) tot de meest bekende figuratieve schilders.
Men zegt dat hij zelfportretten maakt. Wouter zelf spreekt ook van zelfportretten, maar dan in de betekenis dat hij zelf in zijn werken aanwezig is. De titel can de tentoonstelling wijst ook in die richting. Zijn werken missen achtergrond, er is alleen maar kleur. Hun gezichten zijn maskers, poppen, soms ogenloos. Pinokkio, de Cycloop en bijbelse figuren spelen een rol in de wereld die op de onze lijkt, maar symbolisch is, de kijker geeft inhoud aan de voorstellingen.' Wat niet gezegd kan worden, kan je in beelden vangen.'
DANS 2011
BOEK, 2010
DROOM 2010, gebaseerd op het gevecht met de engel
hoofd 2011
goochelaar 2010
biljart 2011
goocheltruc 2011
CYCLOOP 2008

TUNING - KEES GOUDZWAARD.

In het werk van Kees Goudzwaard(1958) komen abstract en realisme op een merkwaardige manier bij elkaar. De werken tonen abstracte geometrische vormen, maar ze zijn nageschilderd van modellen die Goudzwaard eerst maakt met doorzichtig plastic sheets, papier en tape. Hij schikt en herschikt deze net zo lang totdat ze voor hem op de enige juiste plaats liggen wat betreft vorm en ritme. Dan schildert hij in milimeter dunne lagen verf na wat hij voor zich ziet, inclusief de tapes. Het merkwaardige is dat het dunne model een vertaling krijgt in de dunne verflagen.
Het vlak is plat, maar door de kleurlagen en de ruimtes tussen de verschillende vlakken ontstaat er diepte. Het werk van Goudzwaard verdient meer aandacht dan hij tot nu toe krijgt.
BATTERY 2008
ZESVOUD 2008
LITTLE HEAP 2007
SKIRT 2010





















No comments: