My Blog List

Thursday, September 08, 2011

PRADA COLLECTION VENETIE

24 augustus 2011
CA' CORNER DELLA REGINA is vanaf dit jaar een plek waar een deel van de kunstcollectie van het modehuis Prada te zien is. Het paleis is gebouwd in de 18e eeuw en genoemd naar prinses Christina Corner die in de 15e eeuw door haar man benoemd werd tot koningin van Cyprus. Haar man stierf kort na haar benoeming en Corner gaf het eiland aan de Venetianen.
Het heeft veel kosten en hoofdbrekens gekost om de expo op tijd voor elkaar te krijgen. Het gebouw moest hier en daar opgeknapt worden en de kunstwerken vragen door hun omvang of gewicht nogal wat extra voorzieningen. Het is het allemaal waard geweest. De werken komen prachtig tot hun recht.

s.t. DOMENICO GNOLI


maquette REMCO KOOLHAAS ontwerpt veel voor Prada. In een zaal zijn de maquettes te zien die hij gemaakt heeft voor het toekomstig Pradacomplex voor de kunsten dat in Milaan moet verrijzen. In de kleine bioscoop draait een Japanse film en in de exporuimte staan bekende kunstwerken die in China gemaakt zijn door mensen die gewoonlijk kopieen maken voor de toeristenhandel.

Confluences 1967 PINO PASCALI.
Een groot deel van de werken zijn van kunstenaars die tot de Arte Povera gerekend worden, zoals deze rivier, bestaande uit zinken bakken gevuld met gekleurd water.

s.t. 1997 MAURIZIO CATELAN

tulips JEFF KOONS
faith d' hiver JEFF KOONS.
Catelan, Koons en Kapoor moeten bijna in elke collectie aanwezig zijn. De kitsch van Koons en de humor van Catelan passen wonderwel in dit paleis.


FRANCESCO VEZZOLI(1971) is trendy en een alleskunner: fotograaf, filmer en beeldend kunstenaar die graag teruggrijpt op de klassieken en daar een twist aangeeft.

No comments: