My Blog List

Monday, July 04, 2022

Biennale Elders: Rachel Lee Hovnanian & Lee Kun-Yong & Angela Su

 In een kleine kapel staat een biechtstoel en 5 forse engelenkopjes op zuilen. De monden zijn met pleisters dichtgeplakt. Boven de biechtstoel staat in neonletters het woord: LISTENING. Bezoekers kunnen hun zondes op papier schrijven en naast de biechtstoel in een 'brievenbus' doen. Het team plakt een aantal op lakens die in de kloostertuin worden gelegd. 


ANGELS LISTENING is een bijdrage van RACHEL LEE HOVNANIAN (Amerikaanse met Armeense afkomst




BODYSCAPE is de toepasselijke titel voor het werk van LEE KUN-YONG (1942, Korea). Vanaf het begin van zijn kunstenaarschap maakt hij werken die afhankelijk zijn van de lichaamsvorm. Hij bedenkt allerlei manieren om zijn werken op te bouwen afhankelijk van wat hij kan doen vanuit een positie. Voorbeelden: ga achter het doek staan, dat net zo groot is als jezelf en reik arm en kwast over de rand en schilderen maar; ga voor het doek staan en beweeg je armen zoveel mogelijk in een cirkel.




Hong Kong in Venice was voor het eerst in 2001 op de Biennale. De druk vanuit Bejing is groot, maa heeft deelneming niet kunnen tegenhouden. Wel is voor het eerst Macao vertegenwoordigd. De kunstenaar ANGELA SU (1974?-Hong Kong) legt in haar installatie ARISE de nadruk op levitatie (doen opstijgen). We zien oude filmfragmenten van koorddansers boven straten of valleien en trapezewerkers. Er zijn video's van haar te zien over een vrouw die beweert te kunnen zweven en over bondage waarin zij zelf in touwen hangt. Daarnaast zijn haar tekeningen, die biomorfisch zijn en metaforisch.


 

LADEN RAVEN 2022



XYLARIA POLYMORPHS 2020



RORSCHACH TEST NO.3 2016

SEWING TOGETHER MY SPLIT MIND 2021
SEED STITCH

SEWING TOGETHER MY SPLIT MIND 2021
STRAIGHT STITCH

ROSY NOBODY NO.2 2017




No comments: