My Blog List

Tuesday, June 30, 2009

NOTHING IS PERMANENT BRUSSEL

27juni 2009
In een oude elctriciteitscentrale op het Sint Katalijneplein is een nieuw centrum voor moderne kunst geopend. Een prachtig geheel, mede door de verweerde witte muren.
NOIRET
NOIRET schildert en maakt monochromen waarin allerlei voorwerpen op het doek zijn geplakt.
ERIC POITEVIN maakt haarscherpe foto's van mensen, dieren en kadavers. hij zet ze altijd voor een wit doek, zodat er geen afleiding is. Je moet naar de afgebeelde kijken.
ROBERT DE VRIENDT maakt miniaturen, niet groter dan vijf of zeven centimeter. Hij maakt er series van. Het lijken stills van films die vooral geladen zijn met sfeer en spanning
Robert de Vriendt.
LIONEL ESTEVE werkt in series. Het lijkt realistisch werk, maar ontstaat in zijn hoofd en in het atelier.
De opeenvolging van de beelden doet een verhaal of verband veronderstellen. De kijker mag dar verhaal of verband zelf maken.

GULIO PAOLINI is een Arte Povera vertegenwoordiger. Op deze expo toont hij albums, installaties opgebouwd uit een twintigtal lijsten met daarin witte bladen, waarvan sommige beplakt of betekend zijn. Daardoor ontstaat een verwarrend geheel dat echt of getekend is.
Een installatie van PAOLINI.
Dit is een voorbeeld van actueel werk van GULIO PAOLINI.
FLORIAN MAIER AICHEN
FLORIAN MAIER AICHEN maakt foto´s. Landschappen en vooral bergen. Die foto´s bewerkt hij door toevoeging van kleuren of door samenvoeging van diverse delen van foto´s. Door deze ingreep en het enorme formaat moeten ze wel indruk maken.
CHARLES SANDISON
CHARLES SANDISON gebruikt de computer als palet. Met woorden vormt hij figuren die voortdurend transformeren. In dit werk zijn het de persoonlijke voornaamwoorden die de figuren vormen en doen veranderen.

WANG DU neemt strips, modefoto´s e.d en maakt daar driedimensionale beelden van.

No comments: