My Blog List

Tuesday, June 02, 2009

Stressed Spaces Den Bosch

Om de twee jaar maakt Marjan Teeuwen in Den Bosch een expositie. Daarbij gaat ze uit van vragen die ze in haar eigen kunstenaar zijn tegenkomt. Ze nodigt kunstenaars uit op grond van het idee dat in hun werk het thema herkenbaar is.
Ook gaat ze op zoek naar een locatie die bij het thema past.
Deze keer koos ze voor een deel van de parkeergarage Paleiskwartier. Ze vroeg Krijn de Koning om zaaltjes te maken. Elke kunstenaar kreeg een ruimte toebedeeld.
Een aantal van hen maakte speciale installaties voor deze expo.
Het zijn niet de minste die te zien zijn. Ina van Zyl en Robbie Cornelissen bijvoorbeeld waren ook aanwezig op Art Amsterdam. Robbie maakt prachtige en grappige animaties. Ze zijn te zien op zijn eigen site.
Barend van Hoek maakte een speciale ruimte met karton en afval. Daarin zijn zijn stripachtige tekeningen te zien.

Ook Jasper de Beijer maakte een prachtige ruimte met blauw licht zien we een fantasie regenwoud. Zijn andere werken hangen in de ruimte ervoor.

Jon Bock maakt films waarin hij als een soort ontdekkingsreiziger met allerlei attributen in de weer is.
Ook Manon Bovenkerk tekent en heeft ontdekt dat tekenen via de computer fraaie filmpjes oplevert.
Martha Colburn maakt al jaren filmpjes die kinderlijk lijken maar een volwassen poetische inhoud hebben.
Marjan Teeuwen zelf laat foto's zien van haar stapelwerk. Ruimtes bekleedt ze met materiaal dat de ruimte een ander aanzien geeft.

Paul de Reus maakt beelden. Er is humor aanwezig, maar er dreigt een soort meligheid in te komen die de beelden doen nijgen naar kitsch.

Rob Voerman laat zien dat kunst meerwaarde kan krijgen door de ruimte. Zijn fantasiebouwwerken passen wonderwel in de strakke doodse ruimtes van een parkeergarage. Deze tentoonstelling doet je de ruimte anders ervaren.
Een topper

No comments: