My Blog List

Monday, March 22, 2010

ALICE IN WONDERLAND TIM BURTON



Tim Burton(1958) heeft het weer gefixt, en nu zelfs in 3D. We weten dat Burton van sprookjesachtige verhalen houdt(scissorshand,beetle juice) en van strips( batman, mars attacks). Zijn verhalen zijn doorspekt met trucages en absurde humor. Dus is de combinatie Alice en Burton niet zo gek. Het intelligente script van Linda Woolverton maakt van Alice een jonge vrouw die op het punt staat uitgehuwelijkt te worden. Ze ziet een haas in kostuum en vlucht van de party achter deze 'boodschapper' aan.



Na enige aarzeling laat ze zich in het hol vallen. In feite het begin van Through the Looking Glass. Een tweede verwijzing daarnaar is het feit dat ze eerder in Wonderland is geweest, al herkennen de figuren haar niet direct. Ze is immer souder geworden.
Wonderland lijdt onder het harde bewind van de Red Queen, die ieder die niet doet wat zij wil, laat onthoofden.
RED QUEEN HELENA BONHAM CARTER(1966)speelt de rol met zichtbaar plezier. Haar hoofd is veel te groot voor haar lijf.

Hulp krijgt ze van de Mad Hatter, die helemaal opleeft als hij hoeden mag maken voor de koningin. Alleen gekken spreken de waarheid en daarvan is de koningin niet gediend.
MAD HATTER JOHHNY DEPP-1963 heeft het geheim om volwassen te zijn en kind tegelijk.

Ook de mysterieuze Cheshire kat helpt Alice en de Mat Hatter. Een kat met een brede grijn die zweeft en kan verdwijnen in een rookwalm.
CHESHIRE CAT(stem van STEPHEN FRY -1957)

Vol goede bedoelingen maar onhandig en dom zijn de broertjes Tweedle. Perfect gespeeld door MAT LUCAS(1974), de ster van de tv serie Little Britain.
TWEEDELEDEE & TWEEDELDUM

De White Queen heeft plechtig beloofd geen wezen te doden en daardoor is zij verdreven door haar zus de Red Queen. Dank zij het gezelschap rond de Mad Hatter krijgt zij de kans terug te keren.
WHITE QUEEN (ANNE HATHAWAY-1982)

De belangrijkste helper is natuurlijk ALICE
MIA WASIKOWA(1989)

Ze is voorbeschikt om slag te leveren met de Jabberwock

Ze heeft daarvoor het speciale zwaard en het harnas gevonden en is uiteindelijk bereid tot de strijd.

Natuurlijk wint ze die. Terug in het echte leven weigert ze te trouwen en treedt in de voetstappen van haar vader als ontdekkingsreiziger.

SCENE
SCENE
SCENE

No comments: