My Blog List

Wednesday, March 10, 2010

MISHIMA, HOLLER, LE NOBLE EN VAN RIJN


RITSUE MISHIMA(1962,Japan) werkt met ongekleurd glas. Sinds 1996 werkt ze in Murano bij Venetie. Ze ontwerpt ter plekke, maakt hooguit kleine kleimodellen. Ze laat zich inspireren door de natuur en de kosmos, zoals uit de namen van de werken blijkt. Enkele werken wegen meer dan 25 kg. ze staan fraai in een soort zen-tuin, samengesteld uit witte plakken piepschuim.
SPIN2009
VENTAL2004
COMETA2008
EOLO2009

CARSTEN HOLLER(1961,Brussel) is een poos de lieveling van de musea geweest. Hij bracht vrolijkheid in de zalen door zijn draaimolens en glijbanen. De beroemdste is die hij aanlegde in de Tate Gallery in Londen.
Nu is hij in Boymans met enkele werken die niet in staat zijn de grote ruimte te vullen. Naar zijn speelsheid wijzen de hotelkamer op draaiplateaus die te boeken is en de mobile met vogelkooien. Voor de rest lijkt hij pogingen te doen om serieuze kunst te maken, bijvoorbeeld door menshoge paddestoelen opgebouwd uit drie verschillende soorten. Tegenvaller.
BIRDS MOBILE
MUSHROOMS
GUEST ROOM

Tekenkunst staat in de belangstelling. Nederland heeft een aantal zeer goede tekenaars. Vooral het Stedelijk Museum Schiedam heeft in het verleden alle ruimte aan deze kunstenaars gegeven (zie oude blogs). Nu dus Boymans
PAUL NOBLE (1963, Engeland) tekent grote doeken vol met beelden van een andere wereld, futuristisch en archaisch tegelijkertijd. Prachtige overzichten geeft dat van mensen en wezens die net anders zijn dan wij. Een mooi object is een levensgroot ei vol tekeningen die als een soort stripverhaal zonder plot op je overkomt.
TRADE SHOW



EWOUT VAN RIJN(..,Nederland) woont en werkt in Rotterdam. Hij maakt naast tekeningen ook installaties. Zijn getekende werelden kunnen uit sierlijke letters bestaan of uit boom- en plant tarieven. Soms vormen die plantaardige vormen eilanden die bevolkt worden door engelachtige wezens die zich verveeld overgeven aan seks.
EVERLASTING LUST

No comments: