My Blog List

Wednesday, July 03, 2019

BIENNALE 2019: IDENTITIES -PERSONAL STRUCTURES 1


Op weg naar de Giardini en de Arsenale passeer je twee parken die omgetoverd zijn tot beeldenparken.
Ze zijn onderdeel van de parallelle kunstmanifestatie IDENTIES die een coproductie is van  Personal Structures en het European Cultural  Centre.
Het eerste park toont werk van beeldhouwers die verbonden zijn aan de Gallerie Bel Air Fine Art, zoals Carole Feuerman (al 5 keer aanwezig), Nonos en Idan Zareski. Het tweede park en in de tuin bij Pallazzo Mora staan beelden van andere kunstenaars.

CAROLA FEUERMAN  (1945, VS) BALLET (1918)
 Een kunstenaar die geen enkel weet heeft van anatomie, niets van beeldtechniek weet, geen schetsen maakt, maar gewoon, soms in een uur, een beeldje maakt, dat is IDAN ZARESKI (1968, Israel).
Hij heeft de Franse nationaliteit en zijn atelier in Florida. Daar worden zijn beelden gemaakt.
De laatste jaren werkt hij aan zijn BIG FOOT familie. Hij wil daarmee benadrukken dat wij allemaal door onze voeten met de aarde en dus met alle aardbewoners verbonden zijn. Ieder die zijn beelden ziet, moet glimlachen en voelt zich direct met de beelden verbonden. De beelden zijn in allerlei formaten te koop.
LE SIFFLEUR


NENA

BABY FOOT


BLACK FOOT




De zusjes MERCEDES en FRANZISKA WELTE maken samen beelden onder de naam NONOS.
De vrouwelijke, elegante beelden van metaal en fiberglas worden gemaakt door Franzeska en van kleur voorzien door Mercedes, die pure pigmenten gebruikt. Het resultaat zijn kitscherige figuren die zo uit een tekenfilm lijken te komen.

COMPOSITION OF JOY 2018


Snel naar de andere beelden.

KALTERER SEE 2019
GEORG LOEWIT (1959, Oostenrijk)  toont de mensen graag van achteren terwijl ze aarzelen om verder te gaan. De voorkant van de beelden zijn vlak,
MANFRED KIELNHOFER (1967, Oostenrijk) GUARDIANS OF TIME
Deze beelden zijn speciaal voor de Biennale gemaakt van polyester hars en van binnenuit verliecht door leds.
De Guardians zijn er in vele soorten en maten, vaak in steen en brons. Bij de opening van de Biennale stonden ze op het San Marcoplein.



MARITTA WINTER DOUCEUR 2014

KUMARI NAHAPPAN (1953, MaleisiĆ«)  TALKTIME 2019

MASOUD AKHAVAN JAM (1969, Iran) METAMORPHOIS 2017





No comments: