My Blog List

Thursday, July 15, 2021

We Are Animals Kunsthal Rotterdam juni 2021



Paola Pivi 

Deze ijsbeer geeft aardig het thema van deze tentoonstelling weer: de vreemde verhouding van mensen ten opzichte van dieren: we bewonderen ze, vreten ze en vereren ze. In kinderverhalen, strips en in de kunst veranderen we ze in knuffeldieren en geven we ze menselijke trekjes. Al deze aspecten tonen de werken ons. Paola Pivi heeft haar beren een kleurrijk vederkleed gegeven en laat ze allerlei menselijke handelingen verrichten.

                                                                    Paola Pivi  (1971, Italie)   

  Vanuit een zaal is een doorkijkje naar deze dromedaris. Het blijkt een werk van John Baldesarri te zijn.                                


Baldessari (1931-2020, USA) was een conceptueel kunstenaar, die elke kunstpraktijk beoefende of het werk liet uitvoeren door vaklui. Er zit altijd een vilein soort humor in zijn werk, dat tot denken aanzet.
Dit werk roept associaties op met de bijbelse spreuk: Eerder gaat een kameel door het oog van de naald, dan.. Baldessari laat de "kameel' overwegen of dit mogelijk is.


                                      John Baldessari: Camel (albino) Contemplating a Needle (z.j.)



???

?????


                                                          Carsten Holler Giraffe 2018


Maurizio Cattelan (1960, Italie) schrikt er niet voor terug om met zijn grappige beelden de mensen even te laten slikken voor of na hun lach. Hij werkt graag met opgezette dieren die hij laat zweven, omvallen of door muren heen laat breken. Dit werk zonder titel stamt uit 1996. Het konijn hangt aan meterslangen oren die gemaakt zijn van reeksen konijnenoren (of hazenoren)

Looking Right (2015)
Willem Wegman (1943, USA) is wereldberoemd om zijn foto's waarop hij zijn Weimaraners in positie zet, soms als hond, vaak aangekleed als mensen.

David Shrigley (1968, GB) laat de dieren met ons communiceren.
Hun boodschappen zijn vanzelfsprekend en toch onbehaaglijk.

???


Douglas Gordon Play Death multi video installatie


Scarlett Hooft Graafland 

?????


Nathalie Djurberg











 

No comments: