My Blog List

Monday, April 21, 2008

ODYSSEUS TONEELGROEP DE APPEL

Negen uur duurt de voorstelling inclusief pauzes. De zes delen duren allemaal ongeveer een uur. Ieder deel heeft een ander decor en een andere kostumering.
De voorstelling vliegt voorbij.Na Tantalus levert De Appel het publiek het verhaal van Odysseus. De teksten en de regie was in handen van Aus Greidanus, Alain Pringels en Jules Terlingen.
De negen spelers nemen een grote hoeveelheid rollen voor hun rekening. opmerkelijk is dat het vooral een mannenstuk is geworden.
Odysseus heeft Poseidon getergd door zijn zoon de cycloop blind te maken.
Daardoor kan Odysseus niet op Ithaka landen, maar komt hij op velerlei eilanden waar hij in weerwil van zijn bemanning lang blijft hangen, betoverd door de schoonheden op het eiland. Gelukkig voor hem is Pallas Athene in de buurt om hem steds weer te doordringen van zijn missie: naar Ithaka.


De Faiaken leven in harmonie met elkaar en met de natuur. Zij verwelkomen iedere vreemdeling. Toch sijpelt ook daar de angst voor de vreemde culturen door.Telemachos is tevergeefs op zoek geweest naar zijn vader. Als hij eindelijk met hem verenigt is, richten zij samen een bloedbad aan onder de vrijers die dongen naar de hand van Penelope. Als zij eindelijk met haar man is verenigd, vertelt deze dat hij de volgende dag weer op pad moet om vrede te sluiten met Poseidon.
Alle spelers hebben hun grote momenten, zelfs Jules Terlingen. Al blijft hij voor mij de amateur tussen de spelers uit de eredivisie. Groots zijn Aus Greidanus(Achilles),
Geert de Jong(Penelope), Davis Geysen( Telemachos)Hugo Maerten(Odysseus) en Hubert Fermin en sacha Bulthuis in alle rollen die ze speelden.

No comments: