My Blog List

Friday, June 17, 2011

MUSEE ART MODERNE DE NICE

Compleet overdonderd waren we door de hoge kwaliteit van de werken die het museum voor hedendaagse kunst in Nice laat zien, de meeste in vaste collectie. Een grote collectie werken van de in Nice geboren Yves Klein en een verzameling Pop Art die afwijkt van wat de meeste musea hebben. Door de keuze en de vroege aankoop zijn deze werken uit de beste periode van de kunstenaars. Van Robert Indiana bijvoorbeeld een paar prachtige bewerkte boomstammen en een 7-work en niet het bekende Love. Van Andy Warhol niet de bekende portretten of bloemen, maar een zeefdruk met damesschoenen.

ZAAL MET O.A. CESAR EN INDIANA

Ook op de verschillende dakterrassen kunst van Robert Malaval.JURK VAN PLASTIC FLESEN MAKER ONBEKEND
YVES KLEIN
YVES KLEIN


MAKER ONBEKEND, gevel van het museum


DANIEL SPOERRI


MARTIAL RAYSSE

MARTIAL RAYSSE


GEORGE SEGAL


TOM WESSELMAN

CHRISTO


ARMAN

tijdelijke expositie
SARAH SZE (1969, USA) maakt beelden en vooral installaties. Ze gebruikt gewone voorwerpen die zij selecteert op formaat of kleur. Ze bouwt daarmee wankele installaties die toch stevig in elkaar blijken te zitten. Het werk roept vragen op over de voorwerpen en over de zwaartekracht.


ASSAN SMATI (1972, Frankrijk) woont en werkt in Berlijn. Hij schildert en maakt beelden. Hij sluit enerzijds aan bij de klassieke kunst, anderzijds is hij bijna surrealistisch of hyperrealistisch in zijn afwerking van de beelden. Zijn thema is de invloed van tijd en plaats op het denken van de mens.
DE CENTAUR(FRAGM)
DE CENTAUR
DE LEEUW
FILOSOOF
BLAUWE PAARDEN


No comments: