My Blog List

Monday, November 04, 2013

STEDELIJK EN NOORD-BRABANTS MUSEUM DEN BOSCH

Eindelijk zijn de twee musea in Den Bosch onder een dak. Het stedelijk heeft een mooie entree en een indrukwekkende trap. Het accent op de tweede verdieping ligt op keramiek. De eerste etage is voor de tijdelijke exposities. Dit keer een aantal jonge kunstenaars die door curators uit diverse Europese landen zijn uitgekozen.
ALEX BALL- THE PROPOSITION WEB

FABIO DE MEO - BAUWOW

INGE AANSTOOT - HORROR VACUI

MARLENE HAUSEGGER - FLOWER POWER

MEENA HASSAN - SELF PORTRAIT

NONE FUTBOL CLUB -DIVERSE WERKEN

SOPHIE POMPERY - PLOPP PLOPP
Vooral Sophie maakt installaties die indruk maken. Naast dit bad, waarin druppels lijken te vallen,is er een spiegel waarin langzaam de maakster zelf verschijnt.

In het Noord Brabants is werk te zien van de kunstenares Lita Cabellut. Zij maakte op verzoek van het museum een vijftien werken met 'Sterke Vrouwen".  Ze zijn van een groot formaat in de kenmerkende stijl van Cabellut: Stevige kleuren en barsten in de epoxylaag.
COCO CHANNEL
De tentoonstelling heeft de titel TRILOGY OF THE DOUBT: een aantal drieluiken op reuzenformaat met steeds een ander (zwaar) onderwerp.
TRILOGY OF THE DOUBT

De werken maken indruk door hun formaat, de techniek en de theatrale opzet. Toch heeft het ook iets pronkerigs en het zet het niet aan tot nadenken.

Een ander deel van het museum is gewijd aan de tromp d'oeuil :SCHIJN BEDRIEGT. Het blijkt dat het vooral Nederlandse schilders zijn geweest die dit soort werken maakten. Er hangen (te) veel voorbeelden uit de 17e -19e eeuw. Gelukkig zijn er ook moderne werken te zien, onder andere:
KIK ZEILER -DE ZONDAG 1
KIK ZEILER - DE ZONDAG 2



JAN VAN DIS - LES JEUX SONT FAIT

NICO LAAN - TOREN AAN ZEE
CORNELIS GIJSBREGHTS - TROMP  L'OEIL (1665)

HAR SANDERS - KUSSEN VOOR ANS 1975

JACOB BILTIUS- JACHTSTILLEVEN 1665

JOCHEM MUHLENBRINK - KNEPP II 2013.




 Veel mensen willen voelen of het echt tape is of niet.
Kees Gerritse - Pakketpost

No comments: