My Blog List

Wednesday, April 09, 2014

MARILOU VAN LIEROP& VIVIANE SASSEN& PATRICIA CORTRIGHT

VIVIANE SASSEN presenteert nieuw werk in het Fotomuseum in Rotterdam
 onder de titel Umbra, = schaduw. De foto's zijn zo te zien allemaal weer gemaakt in Afrika. He tlicht en de harde schaduwen trekken haar aan. Ze benadrukt het effect van licht en schaduw door met belichting en 'schaduw-werpers' te werken. Nieuw lijkt het werken met kleurfilters die ze tussen lens en landschap zet, waardoor de werken een abstracte lading krijgen. Het nieuwe werk is aangevuld met ouder werk. Een fraai geheel.
ZONE (UMBRA) 2014




ARUSHA 2005
CLUSTER 2013

ANANSI


In Mama Rotterdam een overzicht van vooral de video's die PETRA CORTRIGHT(US, 1986) maakt en bewerkt. Een vrolijk makend geheel met verrassende effecten. Geen hoge kunst, maar filmpjes die ook op You Tube te vinden zijn. De grenzen blijven schuiven.... Bekijk haar site.



Op de valreep nog net de solopresentatie van MARILOU VAN LIEROP bij Frank Taal gezien.
De kunstenares beschildert (collages van) foto's en creëert daarmee surrealistische beelden die vaak onheilspellend zijn onder een aangename eerste indruk. Klassewerk en duur.
TOTAL RECALL OF MONDAINE CONSERVATIONS(VIDEO)
Een 10 minuten durende film van een lokaal feest ergens in Oost- Europa. Opgenomen vanuit een standpunt, waarschijnlijk een hotelkamer. Kenmerkend is dit werk zeker. Het eerste wat je als toeschouwer waarneemt, is de massa met als kern een stellage met mensen en vuur of vuurwerk. Geleidelijk aan ga je individuen zijn, sommige zijn verkleed, anderen dragen trommels e.d. De massa zet een soort dans in. Het hoppen gaat vanuit de kern langzaam naar achteren. Dan gaat bijna iedereen hurken om weer omhoog te komen en omhoog te bewegen.
Er is een gezamenlijk iets, waar een enkeling niet aan meedoet en daardoor een buitenstaander wordt.

A TORRENT OF PENT-UP ON THE PATTERN(OLIEVERF OP PAPIER/DOEK, 122X200)

ZONDER TITEL (OLIEVERF OP PAPIER, 59X44)

AGAINST THE TIDE (OLIEVERF OP PAPIER/DOEK, 59X44)

ANCESTRAL BUSH(DURATRANS, 70X123)

MARCHEREN(OLIEVERF OP DOEK, 49X55)

JULY DAYS (OLIEVERF OP PAPIER, 180X137)

No comments: