My Blog List

Wednesday, December 09, 2015

ART WEEKEND AMSTERDAM 2015 FOAM

Het jaarlijkse weekend dat Amsterdam nog meer dan anders Kunst in het vaandel draagt, brengt ons op diverse adressen, sommige nieuw en sommige altijd een bezoek waard.

Foam om te beginnen had twee interessante expo's:  WE MAY HAVE MET BEFORE, een presentatie van 7 Chinese fotografen.

 CHI PENG (1981) maakt kleine installaties. Voorwerpen zijn in natura aanwezig. De foto's, vaak homo-erotisch, zijn afgeschermd en alleen via spiegels gedeeltelijk zichtbaar. Typerend voor de Chinese maatschappij: wat niet te zien is, bestaat niet en het omgekeerde zorg dat de staat niet ziet wat je privĂ© doet.

IDEAL SKY
 WANG NINDE (1972) maakt werken op groot formaat. Het gaat hem niet om de voorstelling.
Hij bouwt zijn werken op met kleine stukjes die afwisselend plat en staand op de ondergrond zijn neergezet. Het gaat hem om de werking van licht, compositie en techniek.
LAMPHOUSE PIECE
FANG FI (1984) bouwt haar werken op uit vele foto's van hetzelfde voorwerp, vooral bomen.
Hiermee stelt ze de vraag of wat we zien de werkelijkheid is of niet.


RONG RONG (1968) en INRI(1973) werken sinds 2000 samen. Hun werk is intiem. De serie die hier te zien is, gaat over hun woning die gesloopt wordt om plaats te maken voor een torenflat.

Wat PAUL BOGAERS doet, heeft fotografie als uitgangspunt en daar maakt hij installaties mee. Zijn favoriete materiaal is papier manche. MY LIFE IN THE BUSH is zijn nieuwste presentatie van wat hij noemt extended photography.
No comments: