My Blog List

Friday, April 01, 2016

UGO RONDIONE & PROJECT ROTTERDAM IN BOYMANS

De grote zaal van het museum is een voorlopig thuis voor 45 clowns. Ze zijn allemaal anders in gezichtsuitdrukking en kleding, direct ingevlogen vanuit de studio van Rondione (1964, Zwitserland)
in New York.
VOCABULARY OF SOLITUDE is de titel van de tentoonstelling. Iedere clown is alleen, maar dat hoeft niet negatief te zijn. Sommige slapen, andere mijmeren, etc. Naast de levensgrote clowns is er ouder werk van Rondione te zien, zoals regenbogen, vensters, kaarsen en schoenen.
Veel van de bezoekers hebben de neiging om plaats te nemen bij de clowns en natuurlijk zie je iedereen foto's nemen. Het is kunst geschikt voor alle leeftijden en niet-ingewijden. Al zal de po√ęzie die wel degelijk in het geheel te vinden is niet door iedereen gezien worden.


The Seventienth Hour of the Poem 2007
In diverse zalen is werk van jonge kunstenaars die al of niet tijdelijk in Rotterdam werken onder de naam Project Rotterdam. Kunst in alle verschijningsvormen en design, sterk en flauw werk.
Koen Tazelaar heeft een aparte zaal gekregen. Daarin is te zien dat hij zich sterk ontwikkelt: niet het hele doek moet meer vol, de chaos maakt plaats voor kijklijnen, naast 2d nu ook 3d, met name keramiek, al is dat niet zijn sterkste kant.
Ander kunstenaars die opvallen zijn Johannes Langkamp met zijn filmpjes en installaties (zie zijn web) en

WOUTER VENEMA PRISM 2014

SABINE MARCELIS VOIE LIGHTS 2 2014
WOUTER VENEMAN GARLAND  2015


No comments: