My Blog List

Tuesday, April 24, 2018

MICHAEL KVIUM -CIRCUS EUROPA Kunsthal Rotterdam

In de ruimte onder de Hyperrealistische Beelden waar veel suppoosten hun handen vol hebben aan publiek dat wil fotograferen waar het niet mag en de beelden willen aanraken wat ook niet mag, is een totaal installatie van Michael Kvium (1955, Denemarken) te zien. Het bestaat uit decors, schilderijen, beelden en films.

De folder spreekt van een ' figuratieve beeldtaal waarin existentiële thema's van het mens-zijn aan bod komen. In de tentoonstelling ‘Circus Europa’ — met het circus als metafoor van onze tijd — beeldt Kvium een wereld van entertainment af, waar zelfs het meest serieuze nieuws wordt gekenmerkt door sensatie en drama. Kvium focust op de situatie in Europa en schetst het politieke toneel en het dagelijkse leven als in een circus-show. Hij trekt het publiek de circusring in, te midden van de gekte en waanzin.'

Dat Kvium kan schilderen blijkt vooral door de achtergronden. Helaas staan er karikaturale figuren voor. Die maken het allemaal nogal platjes. Oordeel zelf of de afbeeldingen commentaar geven op de situatie in Europa.


THE DUKE
THE GALLERY
THE PRIEST (beeld)OLD LADY (beeld)

No comments: