My Blog List

Saturday, October 26, 2019

JULIEN GRENIER + MORGAN MANDALAY + NILS ALIX TABELING in Lyon

Soms zie je een etalage van een galerie die je nieuwsgierig maakt naar wat er binnen is te zien.
Dat hadden we bij Kashagan Galerie in Lyon. De kunstenaar Julien Grenier (1973, Fr) toont daar zijn laatste werken: keramiek, tekeningen en schilderijen.
BATMAN 2019








INTERIOR AND THE COLLECTORS is een initiatief van een stel dat geregeld een expositie organiseert in hun kantoorpand. Om de kosten voor een deel te dekken  verhuren ze een kamer in bed and breakfast stijl. Ze zijn geen verzamelaars, maar kunnen zich op deze manier toch met kunst omringen.  Het aanbod is zeer divers van 3D-film tot buiteninstallatie, van meubels tot schilderijen en zelfs een onbekend werk van Hokusai.

Prachtige stoelen voorzien van houtsnijwerk van
NILS ALIX-TABELING (1991)
 Morgan Mandalay (1985, USA) schildert graag landschappen met een twist. In deze serie baseert hij zich op het paradijsverhaal. de hof van Eden ligt er verlaten bij op het eerste gezicht, maar wie goed kijkt, ziet levenstekens van planten en dieren.







Julie Escoffier (1989, Fr) maakt geen werk voor de eeuwigheid. Ze gebuikt chemicaliĆ«n om
haar werk te maken. die zijn nodig om reacties te verkrijgen door de plaats waar ze geƫxposeerd worden. Bij de Collectors heeft ze op de binnenplaats een stellage gemaakt van platte vormen op verschillende hoogte, waar regen valt of druppels van de brug die boven de plek van de installatie loopt. Daardoor verandert de kleur en soms de vorm van de projecten. Ze zullen uiteindelijk volkomen opgelost zijn.


No comments: