My Blog List

Monday, June 09, 2008

STEDELIJK MUSEUM SCHIEDAM

Skog-Erik Odijk

Het kleine museum in Schiedam heeft altijd goede tentoonstellingen. Nu weer.
Verloren paradijs / Monumentaal Tekenen.
Gevraagd werden een aantal tekenaars om werk te maken met dit onderwerp. Robbie Cornelissen, Raquel Maulwurf, Aji V.N. gingen vrij met dit onderwerp om. Zij sloten aan bij hun thema´s: grote futuristische ruimtes, oorlogstaferelen en landschappen.
Een ontdekkig as voor mij het werk van Sandro Setola. Hij werkt op schoolbord en met houtskool. Prachtig.
Yddid Awud- Sandro Setola

Beach House -Sandro Setola

Renie Spoelstra kan met eenvoudige middelen ruimtes creeren: recreatiegebieden noemt hij zijn tekeningen
Recreatiegebied- Renie Spoelstra

Eric Odijk maakt nog steeds mysterieuze landschappen. Nu hij met kleur werkt wordt de werking nog suggestiever. Al balanceert het soms op de rand van kitsch.
Eric Odijk

Ook Hans de Wit maakte voor deze expo werk dat aansluit op zijn grote s.f./landschappen waar machines en vegetatie in elkaar overgaan.
Hans de Wit

Een tweede tentoonstelling bestond uit installaties van Fransje Killaars. Zij werkt met dekens en stoffen die zij ontwerpt en laat maken in India. Het roept een oosterse sfeer op, vrouwen in boerka´s. Heel theatraal.

Fransje Killaars

Een derde fascinerende expo heette Unisono 18. Kleine schilderijtjes op plakband en op glas, een installatie met twee overheadprojectoren en eentje met kartonnen dozen en zand, waarop kleine glasplaatjes met haar mensjes. Hoe klein ze ook zijn, de werken tonen heel herkenbaar mensen die bezig zijn. Met elkaar of alleen. Zo´n vierhonderd werkjes waren te zien.
Claire Harvey

No comments: