My Blog List

Tuesday, October 27, 2009

CAPITOLIJNSE MUSEA ROME

De trap is naar een ontwerp van Michelangelo. Het spreekt vanzelf dat ook paarden deze trap moeten kunnen nemen.
Michelangelo kreeg de opdracht een plein te ontwerpen tussen de beide palazzo's. De ruimte was beperkt, want de gebouwen stonden op een van de zeven heuvels van Rome. Hij bedacht deze oplossing waardoor het plein door de grondtekening ruimer lijkt dan het werkelijk is.


Het beeld van Constantijn II moet zeker tien meter hoog geweest zijn, als we naar deze overgebleven delen kijken.



Het bronzen beeld van Marcus Aurelius stamt uit de 2e eeuw. Een kopie staat op het plein. Het origineel staat nu binnen na een restauratie. De Romeinen geloofden dat de wereld zou vergaan als er geen bladgoud meer op het beeld zou zitten.

Het beroemde beeld dat het icoon voor Rome werd, is deze wolf waar later de twee jongetjes, Romulus en Remus aan toegevoegd zijn.



Deze vruchtbaarheidsgodin is veelvuldig gevonden bij opgravingen. Het bestaat uit wit en zwart marmer. De grote hoeveelheid borsten en de vele vrouwtjesdieren verwijzen naar haar taak: vrouwen helpen zwanger te worden.


Onderaan de heuvel waarop de regeringsgebouwen gebouwd zijn in de 16e eeuw,ligt het Forum Romanum. Dit uitzicht heb je als je loopt van het Palazzo Nuovo naar het Palazzo dei Conservatori.


Een kuise Venus.


Een van de hoogtepunten de stervende Gallier uit de 3e eeuw v.Chr. Mooi aan beide kanten.

Een van de saters compleet met hoorns en geitenpoten.

Een enorm beeld van een riviergod.


Tijdens de restauratie van de palazzi werden de beelden tijdelijk ten toon gesteld in een oud electiciteitsbedrijf in een buitenwijk. De combinatie is aardig, maar de beelden die er nu staan zijn duidelijk tweede keus.

No comments: