My Blog List

Wednesday, September 28, 2011

PERSONAL STRUCTURES & WOLFGANG JOOP

28 augustus 2011

Het Palazzo Bembo ligt prachtig aan het Canale Grande vlakbij de Rialtobrug.
op de eerste verdieping zijn werken te zien van Wolfgang Joop, die vooral bekend is van zijn kleding en parfums. Onder de titel ETERNAL LOVE toont hij vooral beeldhouwwerken. Kunst heeft, volgens hem, te maken met emoties, dromen en angsten. Hij gebruikt zaken die bij de mensen bekend zijn maar met een twist die irritatie kan oproepen.

Op de etages daarboven zijn werken verzameld onder de noemer Personal Structures.
In 2002 initieerde de Nederlandse kunstenaar Rene Rietmeyer een langlopend kunstproject dat publicaties, symposia en exposities organiseert om kunst onder de aandacht te brengen die zich bezighoudt met de relatie van Tijd met Ruimte en het Bestaan. Het duo Karlyn de Jongh en Sara Gold zijn de curators van de stichting.
Zij stelden deze expo samen.
Il Passaggio della Fortuna(2011)- Judy MILLAR (1957, Nieuw Zeeland) wil in haar werk een dialoog te weeg brengen tussen ruimte en werk.

Be Careful(2011) - Zou CAO(1975, China) in een zaal met de grond vol scherven porselein en met glazen wanden staat een beeldje dat Mao voorstelt. Hij staat op een voetstuk, de vraag is of hij zichzelf daarop heeft geplaatst of het volk en zal de tijd hem op zijn voetstuk laten staan?

Josh(2010)- Tony MATELLI(1971,USA)de vraag is of de jonge man in zijn val is afgebeeld of in zijn levitatie, m.a.w. is hij (nog) levend of (al) dood? Matelli maakt levensechte beelden die ons confronteren met dood-leven, gewenst- ongewenst.

Confession(2010)
Marina ABRAMOVIC(1946, Servië) spreekt tijdens een performance een op dvd vastgelegde biecht tegen een ezel, terwijl zij zichzelf dwingt om in dezelfde houding te blijven zitten ondanks slapende benen etc.
Untitled(2010)- Arnulf RAINER(1929,Oostenrijk)schildert over bestaande voorstellingen heen om zo het werk 'beter' te maken.
Void(2010) - Toshikasu ENDO(1950, Japan)wil met zijn verbrande werken wijzen op vergane tijden en daardoor wijzen op het tijdelijke van het menselijke bestaan.
Lamentable(2006) Francois
MORRELET(1926, Frankrijk) werkt met lichtinstallaties die de mens omringen en zo de ruimte anders doet ervaren.
130. Aktion(2010)- Hermann NITSCH (1938, Oostenrijk)maakt theatrale performances met veel bloed, vlees en geweld om zo de zintuigen te bewerken en de toeschouwers te wijzen op de dunne grens tussen dood en leven. De opnamen zijn gemaakt in Napels met de beide curatoren als centrale deelnemers.
Cluster 10(2010) Maik WOLF(1964, Duitsland) schildert landschappen waarin architectonische elementen de natuur veranderen ofwel verdringen.
Rhythmings(2011)- Melissa
KRETSCHMER(1962, USA) door filters en bijenwas te gebruiken onderzoekt zij de relatie tussen materie en licht.
Judgment(20110- Peter HALLEY(1953, USA). Een wanden bedekkende hoeveelheid inkjet prints die de ruimte verandert en de kijker een opgesloten gevoel moet geven.
Portrait of Sarah and Karlyn(2011) -Rene RIETMEYER. Hij maakt installaties met beschilderde boxen, puur om te bewijzen dat hij bestaat,zegt hijzelf.
Personal Cosmos(2011) - SEO(1977. Korea) een collage die de oerenergie van de natuur wil tonen.
Relatum(2011) - Lee UFAN(1936, Korea) brengt elementen samen en onderzoekt hoe deze op elkaar inwerken.
Venice 1t/m4(2011)- Thomas PIHL(1964, Noorwegen) maakt bijna monochrome schilderijen die volgens hem een reflectie geven op onze alledaagse esthetica.

No comments: