My Blog List

Thursday, June 13, 2013

BEYOND TRADITION -Garage Rotterdam

De expo wil werken tonen die een link leggen tussen deze tijd en de traditie door de figuratieve voorstellingen, de aandacht voor het materiaalgebruik. Het past in het programma van de Garage, die vooral figuratief werk toont dat met vakmanschap is gemaakt.

Alex Verhaest (België) maakt portretten die bijna 17e eeuws aandoen, alleen zijn ze nier geschilderd maar gefilmd en getoond op Ipads.
                                                                    Helene
                                                                        Dolores
Csilla Klenyanski(Hongarije, woont en werkt in Nederland) zoekt het dicht bij huis. Haar verrassende beelden fotografeert ze in en om haar eigen huis. De beelden zijn met aandacht voor kleur en compositie gemaakt met een licht absurdistische inhoud.
                                                                  Bird with Apple
                                                                 Scissors
                                                                    Bath
Maria Roosen (NL) mag niet ontbreken bij een thema als ' voorbij de traditie'. Zij ontwerpt glas.
Bijvoorbeeld deze rij 'kannen' die onderling kleine verschillen vertonen, maar toch door kleur en compositie een eenheid vormen.
                                                                      Alweer
 Marijn Akkermans (NL) maakt tekeningen op groot formaat. De combinatie van precies uitgewerkte met los aangeduide delen intrigeert. De ogen zijn veelal dubbel getekend, waardoor de melancholie overheerst. De titels hebben de bedoeling na te denken over inhoud van beeld in samenhang met de tekst. 
                                                                        Dawn

De video's van Saskia Olde Wolbers (Nl, woont en werkt in Londen) vertellen verhalen. Als begeleiding klinken er Engelstalige teksten, die alleen thematisch samenhangen met het beeldverhaal, waarin de camera door ruimtes en natuur dwaalt waarin de bewegingen langzaam zijn en er gekleurde druppels zweven. Ze bouwt haar decors op in een gevuld aquarium, waar ze gepast licht bij zoekt. Elk filmpje vraagt veel voorbereidings- en uitwerkingstijd.


                                              Stills uit de film Pareidolia

Paul de Reus (NL) maakt beelden die aan dromen of herinneringen refereren. Soms gebruikt hij gevonden materiaal, soms maakt hij een beeld zelf en soms combineert hij nieuw en oud.
                                                                          Vis
Rens Krikhaar (NL) tekent en schildert meestal op klein formaat. Opvallend is dat de  tekeningen nog geen 30 cm groot zijn, maar overvol, terwijl zijn schilderijen groter en leger zijn.
                                                            Lobby der Hølle
                                                                     Luctor
Rinus van de Velde(België) tekent vooral op groot formaat. In plaats van een titel geeft hij er een verhaal bij dat door een vriend voor hem geschreven wordt.
                                                                  I was blindfolded......

No comments: