My Blog List

Wednesday, August 07, 2013

BIENNALE VENETIE DIVERSEN

INK, BRUSH, HEART - SIMON MA
De jonge Chinese architect, designer en kunstenaar werkt in zijn schilderijen met Chinese inkt.
Deze brengt hij met borstels van diverse maten op het doek of papier. Daarbij laat hij zich leiden door zijn gevoel. Vandaar de titel. Nu zijn die platte werken niet zo heel bijzonder . Interessanter is wat hij nog meer met inkt doet. Bijvoorbeeld een klassiek beeld met inkt bewerken. Of de vorm van vallende druppels inkt vergroot afbeelden in gepolijst metaal. De plek, de binnenhof van het conservatorium, versterkt de kracht van de beelden,
Pegasus  


PAVILJOEN VAN KENIA
Er is nogal wat ophef ontstaan over de deelname van Kenia aan de Biennale. Kunstenaars in Kenia zeggen niets te weten over de deelname van hun land en de expo toont op een kamer met werken van Kenianen veel Chinese kunst.
Chen Wen Ling (1969) ??

Games - Chen Wen Ling

Feng Zhengjie(1968)
 Crosspoint of Religions - Wei Li

A REMOTE WHISPER - PEDRO CABRITA REIS
De Portugese kunstenaar op leeftijd kreeg de hele etage, ruim 700 m2 tot zijn beschikking.
Hij creƫerde kamers door gipsen muren te plaatsen voorzien van deuropeningen. Daarna ontwierp hij een tweede mogelijke indeling van de ruimte. Deze gaf hij aan met aluminium bakken met daarin tl buizen. Dit geeft een verrassend en verwarrend beeld. De afhangende snoeren vormen tekeningen in het geheel. Om stil doorheen te dwalen.


MARC QUIN
Op het eiland San Giorgio heeft Quin een overzicht van ouder en nieuw werk ten toon gesteld.
Op de havenzijde staan gigantische schelpen zonlicht te vangen.

Plus een prachtige bloem.
Binnen combineert hij oude beelden van naakten die lichaamsdelen missen met prachitge doeken van mensen in water.

Als blikvanger staat een bekend beeld van hem op de kade. Het is een opblaasbare versie van het beeld dat hij maakte van een Britse kunstenares die beide armen mist, maar desondanks zwanger wilde worden. Het beeld diende in de opening van de Paralympics in Londen.

No comments: