My Blog List

Thursday, May 07, 2015

GERARD RONDEAU & HARRY GRUYAERT & LUIZ MAURO - Maison Europeenne de La Photographie (MEP)

Een museum om te koesteren, geheel gewijd aan fotografie en haar makers. De inrichting is rustig, geen afleiding van de foto's. Niet alle werken zijn aansprekend. Het werk van Lydia Flem komt hermetisch over, zoals ook haar statement bij haar foto's: De beelden zijn ontstaan uit een behoefte om een denkbeeldige wereld te creƫren om mijn voeten in de werkelijkheid te vinden. Ook Yuki Onodera en Denis Darzaco zijn vooral conceptueel bezig. Jammer genoeg levert dat geen spannende foto's op.

Gerard Rondeau (1953, Frankrijk) zoomt in op details en momenten die ons kijken verwart. Hij richt zich op de ogen achter de ogen, oftewel hoe onze hersens de beelden interpreteert.







Harry Gruyaert (1941, Antwerpen) is een van de pioniers op het gebied van kleurenfotografie. Zijn Amerikaanse collega's krijgen ten onrechte alle aandacht. Harry's werk is even sterk als dat van Saul Leiter en William Eggleston en heeft als extraatje zijn Europees gevormde culturele kijk.













Luiz Mauro (1968, Brazilie) zoekt de grens op tussen fotografie en schilderkunst. In zijn reeks foto's van kunstenaarsateliers bewerkte hij met inkt en daarover olieverf. Prachtig werk.

Atelier Lucian Freud

Atelier Anish Kapoor

Atelier Mark Rothko


Atelier Georgia O' Keeffe


No comments: