My Blog List

Tuesday, July 28, 2015

AN INSIGHT INTO THE FUTURE -SHANGHAI BIENNALE 2015

Ook in china groeit het besef dat economische vooruitgang ook nadelen met zich meebrengt. De urbanisatie gaat ten koste van de natuur en op den duur van de mensheid. Daarom probeert men in deze tentoonstelling het Shan-Shui denken te promoten.
Oorspronkelijk betekenen de termen: bergen en water. In vorige eeuwen legden kunstenaars zich toe op het schilderen van landschappen. Doordat water en bergen vanzelfsprekend op de werken te zien waren, ging men die landschappen Shan- Shui noemen
Moderne kunstenaars is gevraagd werken te maken vanuit de idee dat San Shui denken de toekomst kan redden. De meesten laten zien wat er mis is met de huidige maatschappij.

YANGJIANG GROUP 2015 De bestaande ontvangkamer is vervuild geraakt met melkachtige substantie. Deze doodt de planten.MA YANSONG (1975, Ch)  z.t.2015 Led licht en stalen draad 540 x 230 x 230


 Wang Jiulijang (1976, Ch)PLASTIC CHINA 2011-2015
De urbanisering verhoogt de hoeveelheid afval. China zelf produceert  niet alleen tonnen afval, het importeert het ook uit het buitenland. Grote delen van het land raken bedolven onder het plastic.
Men probeert het te verstoppen onder een landschap.

No comments: