My Blog List

Tuesday, May 16, 2017

STREET GENERATION(S) in La Condition Publique Roubaix


 De ondertitel 40 Ans d'Art Urbain maakt duidelijk wat er te zien in het oude fabrieksgebouw in een troosteloze wijk van Roubaix.
De samenstelster Magda Danysz is ervan overtuigd dat Street Art een belangrijk onderdeel van de kunstgeschiedenis is. Logisch, zij verkoopt al van af 1992 Street Art via haar  galerie in Parijs.
Het accent light natuurlijk vooral op de Franse kunstenaars. Veel van hen hebben in situ werk gemaakt in de exporuimte of daarbuiten.


VHILS

C215

JEF AEROSOL

Bij Street Art of Urbain Art denk je vooral aan realistische werken op wanden van oude, verlaten panden in de stad. Of zoals in het begin grote graffitit tags op treinen. De tags, een soort handtekeningen, waren vooral tekens dat het de maker gelukt was om zijn spoor na te laten op verboden of gevaarlijke plekken. Daarna kwamen de voorstellingen, vaak met duidelijk commentaat op de samenleving of de actualiteit. Het ging niet meer om de maker, maar om de toeschouwer: die moest reageren.

Tegenwoordig blijft het buitenwerk voor veel van de makers het belangrijkst, maar er zij er die vooral op canvas werken. De technieken zijn ook divers geworden. De spuitbus krijgt concurrentie van andere (verf)middelen. Er wordt met stencils/sjablonen gewerkt. Iedere Street Artist zorgt wel voor een eigen kenmerkende stijl, want je werk moet wel herkend worden.NASTY 2017

NASTY 1978

JONONE 1998

SPACE INVADER

ROSE SHACKLE

ROSE SHACKLE Overzicht. Shackle brak internationaal door vanwege haar Obama Campagne Poster.
MISS TIC


BANKSY

BLEK LE RAT
Banksky heeft zijn werkmethode overgenomen.


JEF AEROSOL CLINT 2017


JEF AEROSOL -PAINTER 2017

                                          

JEF AEROSOL - NOODLES 2017

?? Op een watertank geschilderd.

REMI ROUGH

OS GEMEOS

ZEVS -MAC 2017

BARRY MCGEE
SETH

VHILS

VHILS

YZ

SWOON
No comments: