My Blog List

Tuesday, June 06, 2017

SOCIAL SYNTHETIC- SETH PRICE in Stedelijk Amsterdam





 Het is de eerste solotentoonstelling in Nederland van Seth Price (1973, Palestina). Het werd tijd want Price wordt gezien als een belangrijk kunstenaar. In 2004 had hij zijn eerste solo in de VS waar hij woont en werkt. In 2008 begon zijn opmars en kwam je zijn naam tegen bij de grote musea en bienales. Hij beperkt zich niet tot een kunstvorm en verkent steeds nieuwe terreinen. Hij is een meester op het gebied van de toepassingen van media en internet. Naast beeldende kunst filmt en schrijft hij. Centraal in zij n werk staat "het zelf", dat ten onder dreigt te gaan in de technologie.
Om dit duidelijk te maken werkt hij vaak met 'verpakkingsmateriaal. Ook de huid is in zijn visie verpakking.

 Tussen 2004-2008 werkte hij met bomberjacks die toen populair waren bij motorrijders.
Een bomberjack is een betekenis dragende verpakking. Het staat voor stoer, sportief, mannelijk.
Hij heeft een mal gemaakt van zo'n jack en daarover heeft hij een vel plastic gelegd en zo warm gemaakt dat de vorm van het jack erin verscheen. De vorm bolt op en maakt dat je een hybride vorm krijgt, iets tussen 2D en #d in.


 Later gebruikte hij dezelfde werkwijze met touwen.

Daarnaast heeft hij plastic vacuüm getrokken over lichaamsdelen.



Een vervolg daarop is dat hij handen fotografeerde, de voorstelling bewerkte en in allerlei groottes en op divers materiaal afdrukte. 

 Video's met daarbij voorgelezen verhalen van hemzelf. De beelden zijn digitaal bewerkt waardoor ze bevreemdend werken.

 Zelf ontworpen algoritmen brengen een ruitenpatroon over op aluminium. Een ander programma snijdt via de ruit randen vormen uit die voeren tot tafels, stoelen, waarin menselijke contouren zijn te ontdekken.

Seth Price zal nog veel van zich laten horen.

No comments: