My Blog List

Friday, January 11, 2019

SURF TRIBE - STEPHAN VANFLETTEREN fotografie Kunsthal Rotterdam

De meesterlijke fotograaf Stefan Vanfletteren (1969, België) neemt telkens een onderwerp onder handen voor zijn werk. Dat kan mensen in armoede zijn of zeeverkenners of zoals nu surfers.
Hij is niet geïnteresseerd in actiefoto's, die zijn er al genoeg. Vanfletteren heeft een diepe interesse in de mens. Hij ging anderhalf jaar lang naar plaatsen waar veel surfers komen. De surfers met hun uitgesproken moed en wilskracht fotografeerde hij tegen een neutrale achtergrond voordat ze de zee opgingen. Hij noemt ze een SURF TRIBE, omdat ze gemeen hebben dat ze liefde voor het water, de verslaving aan de golf en een diep ontzag voor de kracht van de oceaan. Wat je in hun ogen ziet, is de wil om het gevecht aan te gaan met de golven en vooral met zichzelf. Ze dagen zichzelf iedere keer weer uit. Sommigen hebben armen of benen verloren, anderen een oog, maar ze gaan door, wat het ook kost.
In de Kunsthal zijn 70 portretten op groot formaat te zien. Prachtig ingericht en fantastisch uitgelicht.
Elke foto is voorzien van de gegevens van de geportretteerde, soms met een kort verhaal over hun prestaties. Van jong tot oud, van arm tot miljonair.





No comments: