My Blog List

Tuesday, April 09, 2024

Van Abbe Museum Eindhoven: Marlene Dumas, Sung Whan Kim

 De musea trekken veel bezoekers per jaar. Het merendeel bestuut uit 60-plussers. Toch zijn er musea die het financieel moeilijk hebben door de pandemie in 2020/2022, de inkrimping van de subsidies en door de grote prijsverhogingen voor het kopen van werk voor de collectie en voor onderzoek, aankleding en het samenstellen van tentoonstellingen. Daardoor zijn een aantal musea (noodgedwongen) ertoe overgegaan om de eigencollectie op een nieuwe wijze te tonen.

Van Abbe Museum heeft al een aantal jaren bezig om in tijdelijke tentoonstellingen werk uit eigen collectie te combineren met werk van elders. Een aantal expo's onder de naam Dwarsverbinding dienden als experiment om te komen tot een nieuw plan voor het tonen van eigen werken onder de naam:                                                                         DWARSVERBAND.

Terecht is een zaal gewijd aan het werk van
MARLENE DUMAS (1953)
MODELLEN (1994)
liefst 100 portretten op papier.

MODELLEN (DETAIL)

OVERZICHT 

OVERZICHT 


Het oude gebouw is nu voor de tijdelijke exposities. Van 2 december tot 12 mei is er een overzicht te zien van SUNG WHAN KIM (1975, ZUID-KOREA). De werken komen uit de 20 jaar kunsten maken. Het zijn video's, installaties, foto's en schilderijen. 

HAIR IS A PIECE OF HEAD 2021










No comments: