My Blog List

Wednesday, August 13, 2014

KERRY JAMES MARSHALL Museo Reina Sophia Madrid

Veel critici `ien Keery James Marshall (1955) als een van de belangrijkste kunstenaars/schilders  van zijn generatie. Hij woont en werkt in Chicago. Hij doet van alles: film, foto, collages, installaties, maar is vooral bekend als schilder. Zijn thema is de zwarte identiteit, vandaar dat zijn figuren diepzwart zijn.
Hij plaatst ze bij voorkeur in een typisch westerse omgeving, om ze de kloof tussen de rassen te verkleinen. Ook maakt hij gebruik van elementen uit de westerse kunstgeschiedenis om zo de "hiaten" in te vullen. Gelukkig zijn zijn werken niet zwaar op de hand. Humor en ironie zijn alom aanwezig.
Het enige is dat het soms op de rand van kitsch is.

IN HET RETIRO-PARK IS EEN DEPENDANCE VAN HET SOPHIA, WAAR TIJDELIJKE TENTOONSTELLINGEN PPLAATSVINDEN. DE ENTREEHAL TOONT DE NIEUWE STIJL VAN MARSHALL, GEÏNSPIREERD OP DIVERSE 20E EEUWSE AMERIKAANSE STROMINGEN.
IF THEY COME IN THE MORNING (2011) EEN DOEK DAT DUIDELIJK IS GEINSPIREERD OP DE COLOR FIELDS VAN BARNET NEWMANN. HET VERSCHIL IS DAT DE BOODSCHAP NET ALS BIJ NEWMANN IN HET DOEK ZIT, ALLEEN HIER IN WOORDEN.

ZOALS DE MEESTE GOED VERKOPENDE KUNSTENAARS WERKT MARSHALL OP GROOT TOT HEEL GROOT FORMAAT.

BARBERSHOP

STUDY FOR VIGNETTE 5
NORMAN

NUDE (SPOTLIGHT) 2009

WE MOURN OUR LOSS

BETTER HOMES BETTER GARDENS

No comments: