My Blog List

Friday, August 15, 2014

PHOTO ESPANA 2014 2


CATALINA RIUTORT is te zien in het Casa des Americanes. Zij fotografeert de feesten en processies op een eigen wijze.

fiesta del nazareno

GUSTAVO LACERDA Albinos 2014. In Argentiniƫ zijn opmerkelijk veel albino's. Net als in Afrika worden zij gezien als tweederangs burgers.


LILIAN BASSMAN was modefotograve. Zij had een aparte stijl waarbij ze haar foto's met verf bewerkte en opnieuw afdrukte. Zij was veelgevraagd, vooral door Vogue.
CHRISTINA LUCAS LA LIBERTE RAISONNEE 2009. Enkele videowerken zijn ook gekozen voor de fotomanifestatie.
Lucas geeft in zeer vertraagde beelden een macabere kijk op de Franse Revolutie met het symbool Marianne niet als heldin maar als slachtoffer.

IXONE SABADA  z.t. 2014. De jonge generatie is volop aanwezig. Het aardige van dit werk is dat de materialen waarmee de foto is gemaakt onder de foto staan opgesteld. Het is beslist geen omgekeerde landschapsfoto.

MANUEL FERNANDEZ Big Paintings 2014. Hij manipuleert zijn foto's  zodat er een soort abstracte schilderijen ontstaan.

MARC SERRA Bigger and Unique 2014 door zijn foto op te hangen in een studioset geeft hij commentaar op de kunsthandel die doet alsof foto's net als schilderijen niet kopieerbaar zijn. 

MAYSUN Egipto 2012. De vrouw huilt om de verwoesting van de Koptische kerk door de Moslimbroederschap.

PABLO GENOVES El Fondo de la Estancia.  In zijn foto's verwoest water alles wat wij aan schoonheid en luxe om ons heen hebben verzameld.

ROSE MESEGUR Bateria de Atalyon 2004. Zij zoekt plaatsen op waar strijd is geleverd.
 Susana Blasco heeft op oude portretten, gevonden op rommelmarkten, piepkleine voorwerpen gelegd.CARLA VAN DE PUTTELAAR  -Galatea.  In Cuenca is een deel van de collectie te zien die in de stad Toulouse verzameld wordt. Daarin allerlei nationaliteiten, waaronder Nederland. Ook Viviane Sassen zit in de verzameling.No comments: