My Blog List

Friday, December 12, 2014

AMSTERDAM ART WEEKEND

In Miami wordt een paar keer per jaar een Art Weekend gehouden. Alle galeries zijn dan open, er zijn speciale performances en op veel plaatsen is plaats om te eten, te drinken en te dansen.
Amsterdam is er een paar jaar geleden mee begonnen. Niet  alle galerieën doen mee, maar 27 is best een aardig geheel. Wil je ze allemaal bezoeken, dan heb je meer dan twee dagen nodig. Wil je ook nog wat meepakken van het randgebeuren, dan is drie dagen nog te weinig. Het evenement duurt drie dagen, waarbij de galerieën van 12 - 20.00 uur open (moeten) zijn.
Het aardige van een reeks bezoeken aan de diverse kunstplekken is dat weer eens sterk opvalt, dat er drie soorten galeriehouders zijn. Er zijn er die je vriendelijk ontvangen, je kort vertellen wat er te zien is, je informatie overhandigen en in de buurt blijven om graag extra toelichting te geven, als je erom vraagt. Een tussengroep zijn zij die je wel ontvangen, maar naar hun werkplek teruggaan, maar wel beschikbaar zijn voor informatie. En dan is er nog steeds de groep die je niet ontvangt, die je geen informatie overhandigt en zelfs niet reageren als je wat wil weten. Op de lijst van de laatstgenoemde horken staat Galerie Reflex met afstand bovenaan.
Er was veel te zien. Een greep:

GALERIE ONRUST toont nieuwe werken van Ina van Zijl. De werken zijn herkenbaar, toch is haar manier ietwat veranderd. De verf lijkt minder smeuïg opgebracht en er zijn hier en daar wat minder donkere kleuren te zien. Ook de landschappen zijn nieuw. Ze blijft een bijzonder kunstenaar.




In de FLATLAND GALLERY is een thematische 'show' te zien, getiteld Hunting. Mooi geheel.
ANOUK GRIFFIOEN SERPENTARIUSeen portret van mens/dier, waakzaam en mysterieus
JOCELYN LEE FIONA AND JACK (2004) Fiona is het meisje, Jack is de kat

KIM BOSKE DECAY IS SLOW (foto van een diorama)

CORNELIE TOLLENS HUNTERS MOURNING


Bij GABRIEL ROLT is werk te zien van Adriana Arroyo. Indrukwekkend werk. Bestaande uit een aantal foto's op groot formaat, een aantal dozen waarin een fonteintje, een tafel met een gipsen blad dat de afdruk is van  een plaat marmer dat ze gedeeltelijk heeft weggehakt, gipsen afdrukken van delen van kleding en een zaal vol papiergeld uit landen en tijden met superinflatie. Er staat een bedrag op van miljoenen en miljarden, maar ze zijn nu niets meer waard. Wat deze werken gemeen hebben is het verval en het anders kijken.
ZAALOVERZICHT
LAMINA III
een analoge foto van een deel van een schedel, digitaal vergroot.

LAMINA II
Zelfde werkwijze, alleen nu zien we de binnenkant van de schedel

z.t

z.t
Een installatie waarbij de geldbriefjes in rijen zijn neergelegd, per land en oplopend in vermelde waarden.
Aan de wand enkele gipsafdrukken van delen van een leren jasje.



 SLEWE geeft Michael Jacklin alle ruimte voor zijn 3d werken. Vooral de werken die uit cirkels in cirkels bestaan fascineren


"Abstretching the Canvas " is de verzamelnaam voor de werken van diverse kunstenaar in de galerie van JEANINE HOFLAND. Het gemeenschappelijk is dat ze wel schilderen maar niet op de geijkte manier, op opgespannen canvas.

ANDREA KVAS PICCHIO VERDE

YONATAN VINITSKY - CHAIREen geel vlak op de muur geschilderd, spijkers in de muur en elastiek om de spijkers leiden en voila.

Jochen Muhlenbrink toont bij GERHARD HOFLAND nieuw werk onder de verzamelnaam 'Asche'.
Hij blijft een meester van de 'tromp d'oeil. Grand Match is een van de werken waarop een massa afgebrande lucifers op een vuil bruine (of blauwe) ondergrond afgebeeld zijn. De kleine werken tonen geschilderde half afgebrande eurobiljetten.

GRAND MATCH 
EURO



No comments: