My Blog List

Friday, November 06, 2015

PAINT BECOMES BIRDS ARIE SCHIPPERS IN DE KUNSTHAL

Het is niet de eerste keer dat de in Rotterdam geboren Arie Schippers(1952) in de Kunsthal te zien is.
In 1997 was hij er met landschappen, nu met een overzicht samengesteld voor het Nedrelands Instituut te Parijs. Het laat zien dat Schippers een veelzijdig kunstenaar is. Hij kan enorm goed tekenen: zijn dierportretten zijn perfect. Daarnaast werkt hij op papier, maakt hij beelden en schildert hij. Zijn naam is niet zo bekend bij het publiek, al hoewel hij regelmatig in tentoonstellingen is te zien. Er blijft iets amateuristisch aan zijn werk kleven door zijn onderwerpkeuze, het plezier en de soms flauwe humor die in zijn werk verstopt zit. Toch zitten er prima werken te ontdekken in de expo in de Kunsthal.
Naast portretten schildert hij zogenoemde groepsportretten. Dit zijn op stevig formaat in beheerst kleurenpalet opgezette surrealistische voorstellingen, vaak in Spanje geschilderd. De invloed van Goya is te zien. Opvallend is de duidelijke opbouw in links, midden(vaak leeg) en rechts.

DE FAVORIETE TANTE
DE TANTE (DETAIL)

DE SCHILDER (DETAIL)

HET SCHUTTERSSTUK ( OF DE NANNY)


JOCKEY

Zijn beeldhouwwerk sluit in die zin bij het merendeel van zijn schilderwerk, dat het veelal portretten zijn, al of niet naar de werkelijkheid.
MELANCHOLIE

AFRIKA

MIJN MOEDER EN MIJN ARTS


No comments: