My Blog List

Tuesday, December 03, 2019

KOEN VERMEULE & ALLE JONG & MARIJN AKKERMANS

Hoogtepunten van de Amsterdam Art Weekend waren voor ons :

KOEN VERMEULE bij Borzo Galerie:
Getuige de vele rode stippen bij de werken is Koen Vermeule (1965) nog steeds in trek bij verzamelaars. Deze keer ligt het accent op gouaches (waterverf op papier). Het zijn vaak voorstudies voor grotere olieverf schilderijen. De onderwerpen zijn kenmerkend voor Vermeule: landschappen met (water)wegen waarbij vooral het lijnenspel belangrijk is en geobserveerde mensen in hun omgeving en bezigheden. Wat nu vooral opvalt is de afstand tussen de mensen en de waarnemer.
Enkele werken tonen schaduwen van dansende mensen op gordijnen. Die afstand roept een emotie op van buitengesloten zijn.

BLOSSOM 2019 gouache

CANOES 2019 gouache

DANCE II 2019 gouache


ALLE JONG  bij Caroline O'Breen:
Kunsthandelaar, Historicus en Kunstenaar: Alle Jong (1988) is het allemaal. Als handelaar is hij vooral geïnteresseerd in historische geïllustreerde werken. Hij koopt ze niet uitsluitend voor de handel, maar ook voor zijn  kunst. Als historicus is hij op zoek naar de 'historische sensatie', zoals Huizinga het gevoel benoemde dat je direct in contact bent met het verleden. Als kunstenaar gebruikt hij historische prenten die hij op eigen manier vormgeeft of als ondergrond gebruikt voor zijn tekeningen. Daarnaast geeft hij vorm aan wat hij voor zich ziet uit de geschiedenis. Soms voegt hij actualiteit toe aan zijn historische taferelen. Een geheel eigen stijl teruggaand op het verleden.

STONEHOUSE 2019

THE MONK 2019
PRECIOUS STONE 2019
THE PROCESSION 2019

TRANSFORMING INTO AN UNIVERSE- THE MIND 2019
THE PROCESSION 2019
MARIJN AKKERMANS bij Dudok De Groot:
Hij schildert bijna altijd op papier, Marijn Akkermans (1975). Zijn onderwerp is de mens. Het is een zoektocht naar wat een mens maakt: gevoelens, geaardheid. Hij ziet het uiterlijk als een uitdrukking van het innerlijk. Soms geeft hij een inkijk door een opening te forceren waardoor de vrouw in de man of de man in de vrouw te zien is.  Werk uit de series: Algoritme Corrupted (2017)
en Suddenly, It's All Revealed (2018/19)








No comments: