My Blog List

Monday, August 02, 2021

TONY GRAGG in Belvedere Heerenveen juni 2021


De directeur van Museum Belvedere kon het bijna niet geloven: de wereldberoemde beeldhouwer Tony Cragg wilde graag in en om het museum een expositie hebben, zeker nadat hij op verzoek van een verzamelaar een kijkje had genomen van het museum. Door de pandemie mocht er geen bezoekers komen. Nu wel en dus gingen wij erheen.

Tony Gragg (1949, GB) is vooral geïnteresseerd in materialen. Hij onderzoekt de flexibiliteit, de mogelijkheden en de plasticiteit. Hij is vooral bekend om zijn grote werken in de buitenlucht. In deze tentoonstelling toont hij binnen kleine werken, etsen en tekeningen.





                                    
                                               Vaak zijn er gezichten te ontdekken in de beelden. Kijk maar goed.


Binnen staan beelden die ook vervormde profielen t ontdekken zijn. Extra is de bijna onmogelijkheid dat de beelden staande blijven.

















Hij woont al jaren in Wuppertal Duitsland. Jarenlang  gaf hij les aan de Kunstacademie.
De Gragg Foundation heeft een prachtige beeldentuin met een vaste collectie en regelmatige tentoonstellingen gewijd aan andere beeldhouwers.



 
Dit beeld laat zien hoe hij zijn beelden opbouwt. In het midden is het gezicht bijna compleet. Naar onder gaat van de bovenkant steeds meer af en naar boven verliest het hoofd de onderkant tot alleen de schedel overblijft. Let op de oren aan de zijkant. 

                                      

No comments: