My Blog List

Thursday, October 20, 2022

BREDA PHOTO 2022 VERVOLG 2


 HAVENKWARTIER BREDA

Er zijn veel leegstaande loodsen en kantoren die nu plaats bieden aan de foto's.

FELIPE ROMERO BELTRAN (1982, Bogota) ontmoette een groep jonge immigranten in Sevilla. De jongens zijn illegaal in Spanje gekomen en wachten op verblijfsvergunningen. In die tijd proberen ze Spaans te leren en vervelen ze zicht te pletter.


                                              

                                                  

                                                   





BORI heet het project dat de Braziliaanse GRUPO EWÉ toont. De Yoruba stam heeft een eigen stam en een eigen religie. Hun mythologie vertelt dat het menselijk bestaan alleen mogelijk is als ons hoofden gevoed en in harmonie zijn. De groep wil een toekomst waarin racisme en onverdraagzaamheid overwonnen worden door sociale, politieke en economische gelijkheid. Daarvoor gaan ze de dialoog aan met het verleden en het heden.






AYA - ARGUINE ESCANDÓN & YANN GROSS 
(1979, Spanje &1981, Zwitserland)

Een ansichtkaart uit het begin van de 20e eeuw was de aanleiding voor de twee fotografen om af te reizen naar het Peruaanse Amazonegebied, Om het woud te leren kennen namen ze deel aan ceremonie en aan het leven van de inheemse gemeenschap. Deze serie zagen we al in Brussel.





KLOF, BARIO DI SPIRITU - KEVIN OSEPA(1994, CURAÇAO)

Films, foto's en installaties maakt de kunstenaar Kevin. Klof (kloof) is een met bomen omzoomde weg op Curaçao. Het is een plek waarover vele verhalen bestaan: geesten die zich schuilhouden, vreemde verschijnselen,etc. 







No comments: