My Blog List

Tuesday, October 18, 2022

BREDA PHOTO 2O22 VERVOLG

GALERIE ECKER

THE LONGING OF THE STRANGER WHOSE PATH HAS BEEN BROKEN. Deze lange titel geeft REHAB ELDALIL (1989, Egypte) aan de fotoserie die ze maakte na haar terugkeer naar de bedoeïnen-gemeenschap in Zuid-Sinai.In het verleden hadden bedoeïnen te maken met discriminatie in Egypte.      De fotografe hoopt met haar foto's waardering op te roepen voor deze mensen die een hoge cultuur hebben Om dit aan te tonen heeft ze sommige foto's voorzien van borduurwerk (waar haar gemeenschap erg goed in is en andere foto's laat ze zich inspireren door hun poëzie en verhalen.





STADSGALERIJ BREDA

MAPA DE SUCHOS LATINAMERICANOS (kaart van Latijns-Amerikaanse dromen). Tussen 1992 en 2008 reisde MARTIN WEBER (1968, Chili) door Latijns-Amerika en vroeg hij aan mensen waarvan ze droomden. Het antwoord liet hij hen opschrijven op een klein schoolbordje. Uit de antwoorden zie je welke problemen  er spelen (persoonlijk of economisch, sociaal.





ZAMEEN AASMAN KA FARQ (zo ver uit elkaar als de aarde van de lucht) gaf MARQ OHREM-LECLEF (1971, BRD) aan de foto's die hij maakte van de genegenheid tussen Indiase mannen. Ze raken elkaar graag aan en tonen genegenheid, vriendschap en seksualiteit. De titel duidt erop dat homoseksualiteit in delen van India taboe is.







Altijd alleen gebleven door zijn seksuele geaardheid






CHASSÉ PLEIN




EDEN'S EVE -RAGNA ARNDT-MARIC (1974, BRD)
De fotografe bevraagt in haar werk de ongelijkheid tussen mensen.


IN PLAIN AIR  IRINA ROZOVSKY (1981, Rusland)
10 jaar lang maakte de fotografe foto's in het Brooklyn Prospect Park.
Ze fotografeerde de New Yorkers die genieten van de rust in het park.







No comments: