My Blog List

Friday, May 31, 2024

ABV24: Landenpaviljoens in de stad 2

 GRENADA heeft weer een verrassende tentoonstelling in een fraai palazzo.                                     JASON DE CAIRES TAYLOR (1974, UK) heeft een bijzonder museum met eigen werk op de bodem van de oceaan. Ook op andere plekken heeft hij beelden op de bodem van zee of oceaan opgesteld. Tegenwoordig bouwt hij zijn beelden op met wild water titanium waarop koraal zich gemakkelijk kan wortelen. Zo hoopt hij een bijdrage te leveren aan het herstel van de koraalriffen. Hij noemt zijn beelden: Vicissitudes.


MOEDER EN KIND

WANDELENDE VROUW

De oudere beelden zijn bedekt met koraal, scheldieren, etc.



NELLO PETRUCCI (Italië) woont en werkt in Pompeï en New York. Speciaal voor deze expo heeft hij een grappig beeld gemaakt.


THE DANCE OF THE ABBYS 2024

BREAKFAST, een designgroep die veel techniek in huis hebben om prachtige beelden te maken die interactief zijn.

INTERWOVEN EXISTENCE 2024


PALESTINA heeft een grote ruimte gekregen in paleis Moira. Uiteraard door de oorlog met Israël. Er zijn filmopnames te zien die Palestijnen zelf maken in Gaza.  


MOHAMMED ALHAJ (1982, Libië) nu in Ghaza
YOU HAVE THE RIGHT; THEY HAVE THE LAND 2023

THE LAST OLIVE TREE 2023


AHED IZZHIMAN (1980, Westbank/Jeruzalem)
DETACHMENT 2022
Sinds de muur tussen Westbank en Israel moeten de Palestijnen iedere dag  gecontroleerd en gefotografeerd worden om naar hun werk te gaan.


RASHA AL-JUNDI (1984, Jordanië) Palestijnse afkomst.
SKIN CARNAGE 2023

KHAIR ALAH SALIM
Z.T. 2019

MOHAMMED SABAANEH (1978, Palestina)
Hij is een cartoonist sinds 2002
MILED WALID 2023

TAIWAN heeft zijn pavillion vlakbij het San Marcoplein. De expo EVERYDAY WAR toont een aantal video's van YUNG GOANG- MING (1965). In verschillende ruimtes staan meubelen: een sofa in de zitkamer en een keukentafel en keukenstoelen. Het grootste doek kan bekeken worden zittend in strandstoelen. 

Een drone vliegt naar de stad Taipei. Er is geen verkeer te zien.
De opname maakte hij toen er vliegoefeningen waren.
Ieder moet dan thuis blijven. Al zittend kijken maakt alsof je zelf over de stad zweeft.



De nieuwste video's tonen rommelige kamers alsof de bewoners nog maar net de kamer hebben verlaten.
De camera in de slaap/ studeerkamer beweegt zich naar een televisietoestel, waarop het journaal een aanslag op de stad rapporteert. Even later vliegen de kogels in slow motion de kamer(s) in en alles ontploft of brandt. Daarna speelt de film van achter naar voren alsof er niets is gebeurd 


ABOVE ZOBEIDE  is de bijdrage van MACAO, China. De maker is WONG WENG CHEONG (1994).  Hij creëert een triest landschap waarin dieren verblijven die enorme poten hebben. De mens is niet aanwezig, al zijn er huisjes en een lichttoren te zien. De kunstenaar noemt de bezoekers de 'invaders.' 

WONG WENG CHEONG  & SCHAAP

FOTO'S GEMAAKT DOOR DE KUNSTENAAR

                                                                           









No comments: