My Blog List

Wednesday, April 27, 2011

DE KADE AMERSFOORT TILO BAUMGARTEL, MERINA BEEKMAN

24 april 2011

TILO BAUMGARTEL (1972) is opgeleid aan de beroemde Leipziger Schule. Zoals alle kunstenaars uit die hoek beschikt hij over een uitstekende techniek. Zijn werk is sterk verhalend, sprookjesachtig en dreigend. Hij maakt houtskooltekeningen, schilderijen, prenten en animatiefilms. Het werk is tegleijk romantisch en pop art.
Vooral zijn schilderijen zijn een must.





PEEPING TOM

Een grote hoeveelheid Engelse kunst op een klein formaat, dicht op elkaar gehangen met een slordige overzichtskaart om te achterhalen wie wat gemaakt heeft. Tracey Enim en Gavin Turk zijn bekend, van de anderen is nog nooit wat bij ons doorgedrongen en gezien de soms matige kwaliteit zal dat ook niet gebeuren.



DAZZLE THE EVIL EYE
Ter nagedachtenis en als hommage aan Merina Beekman(1961-2009) hebben haa rpartner Ellert Haitjema en vrienden deze verzameling bijeengebracht. De werken zijn uitgezocht op verwantschap in techniek en thematiek. Merina reisde veel en haar reisimpressies komen tot uiting in haar werk. Het geeft een mooi overzicht van de stille Nederlandse kunstenaars die de publiciteit niet zoeken maar door hun kwaliteit opvallen

APPARENTLY NOT ENOUGH(2005) MERINA BEEKMAN
MERINA BEEKMAN
ELLERT HEITJEMA
KISMET(1999) MICHAEL RAEDEKER
JUUL KRAIJER
ALICE (2010) BEREND STRIK
YEAR ZERO(2004) CHRISTIAAN BASTIAANS
STEVEN AALDERS

No comments: