My Blog List

Wednesday, August 16, 2017

IN SITU: ART ZUID 2017 Amsterdam deel 2

KRIJN DE KONING(1963, NL) is bekend om zijn installaties die tussen architectuur en beeldhouwkunst inzitten. Zijn balken en vlakken zijn vaak in felle kleuren geschilderd. Soms zijn ze een soort doolhof waar je in en uit kunt lopen. Hij werkt bij voorkeur op plekken die hij met zijn werk veranderd. Hier heeft hij een installatie gebouwd die de oorspronkelijk omgeving, een zitje onder de bomen, met doorkijkjes en toepasselijk groen compleet doet veranderen.

WORK FOR ART ZUID (THE GARDEN) 2017


Een absoluut hoogtepunt is de bijdrage van ESTHER TIELEMANS (1976, NL). Zij combineert de schilderkunst op panelen zo, dat er een drie-dimensionaal werk ontstaat. Haar uitgangspunt is vaak het landschap. Hier heeft ze met haar werk het aanwezige landschap meegenomen in haar werk.
Zeven kolommen staan in het gelid. Elk heeft op elke zijde dezelfde kleur. Van een gele zonsopkomst via een helblauwe hemel naar een roodgekleurde zonsondergang naar een groene avondkant.
Door de kleur een verloop te geven van donker naar licht over een diagonaal is het alsof de schaduw van de bomen is opgenomen in het werk.

UNTITLED (SEVEN COLUMNS, FOUR PAINTINGS) 2017




EWERT HILGEMAN (1938, Duitsland) woont al sinds 1970 in Nederland. Hij is in staat werken te maken met een absolute perfectie. Maar perfectie mist bezieling. en dus is hij overgegaan door perfectie te combineren met destructie. Hij maakt perfect gelaste kubussen van gepolijst roestvrij metaal. Daarna zuigt hij de lucht uit de vormen. Daardoor ontstaan deuken in de kubussen. Zo ontstaan vormen die hij niet van tevoren kon bedenken.

THREE OF A KIND 2017
JEROEN HENNEMAN (1942,NL) is tekenaar, die in zijn werk beweging of diepte suggereert. Als hij beelden maakt, tekent hij met zwart metaal lijnen een plat vlak dat driedimensionaal wordt vanuit bepaalde posities in de ogen van de kijker.

ARNO QUINZE (1971, BelgiĆ«) begon als graffitikunstenaar. Na talloze baantjes formeerde hij een groep die in opdracht tijdelijke constructies maakt in de steden. Enerzijds wil hij het grijze stadsleven opvrolijken met zijn werken, anderzijds wil hij de mensen wijzen op de pracht van de natuur door in vorm en kleur terug te grijpen op planten, vogels en koraalriffen.

NATURAL CHAOS 2017



LEO VROEGINDEWEIJ (1955, NL) is vanaf het begin gefascineerd door tegenstellingen die elkaar in evenwicht houden.  Zo maakte hij werken die uit twee delen bestonden waarbij de zwarte delen aan de linkerkant zich spiegelden in de witte delen aan de rechterkant. Of waarbij een vorm uit een loden plaat sneed en die plaatste naast de besneden plaat. Ook in dit werk vind je die tegenstelling. Een vrachtwagen wordt geblokkeerd door de lading marmergrid die zich onder de laadbak bevindt.

NO TITLE 2017
   

No comments: