My Blog List

Sunday, October 21, 2018

YAMOU & ROBERT LONGO Berliner Galeries

 Op de Karl Marx Allee staan enorme blokken Oostduitse flatgebouwen. Berlijn is met een grootschalig renovatie bezig om de wijk een prettiger aanzien te geven. Aan deze lange Allee zitten twee goede galeries.

Kuchling: Scale of Life

De Marokkaanse kunstenaar Abderrahim Yamou (1959) studeerde biologie en sociologie, maar besloot 27 jaar oud, dat hij voor de kunst geboren was. Aanvankelijk werkte hij abstract, die langzaam overgingen in landschappen, die daarna plaats moesten maken voor plantaardige elementen. Vanaf 2000 ging hij zich toeleggen op bijna microscopische afbeeldingen van bloemen.
Daarin kon hij zich ontplooien en het levert werk op dat fascinerende vormen in aangename kleurstellingen oplevert.
SCALE OF LIFE
NUIT 2 2013

LES ORGANISMES 2017

LES TROIS JAUNES 2017


Captain Petzel : Everything Falls Apart

Robert Longo (1953) is al 40 jaar een prominent figuur in New York, bekend om zijn werken
als Men in Cities(1991). Hij maakt performances, muziek, films en videos naast zijn houtskooltekeningen. De laatste tijd reageert hij op de aanhoudende stroom afbeeldingen die dagelijks op ons afkomen. Hij wil met zijn tekeningen de kijker dwingen langzaam te kijken en zo de werkelijkheden tot zich laten doordringen. Dat doet hij door zijn afbeeldingen op te blazen tot reusachtige formaten. En het werkt. Ook de film die bij de expo hoort, heeft die impact. Natuurlijk is de film zwart-wit. We zien foto's van actualteiten langzaam doorgescheurd worden, waardoor volgende beelden zichtbaar worden, die ook doorgescheurd worden, etc.

MEN IN CITIES (1991)

TREE
THIS IS AMERICA
GOING TO EUROPE
RIOTS
FERGUSONNo comments: