My Blog List

Tuesday, July 15, 2008

BAHOK -Akram KhanHet idee voor dit werk ontstond in een lift in Japan. Een internationaal gezelschap kwam vast te zitten en alhoewel ze niet elkaars taal spraken, hielpen ze elkaar zoveel mogelijk en ontstond er een communicatie.

Khan introduceerde de traditionele Khatardans in Engeland. Die basis is nog steeds te zien in zijn werk, alhoewel hij heel veel moderne dans toevoegt. Deze unieke mix van modern en klassiek brengt hem in contact met de hele danswereld. Nu ging hij een samenwerking aan met het nationale ballet van China. Een groep die het klassiek ballet brengt.

Hij koos na een aantal workshops voor drie dansers die samen met zijn eigen groep aan de slag ging. De voorstelling gaat over een internationaal gezelschap dat vast zit op een vliegveld. Eerst zijn het individuen, maar geleidelijk aan ontstaat er een groepsgevoel. Jammer genoeg, is er veel tekst in de voorstelling. De dansers laten zien dat ze geweldig kunnen bewegen in allerlei registers. Niet lullen, maar dansen, geldt dus helaas ook voor dit gezelschap.

No comments: