My Blog List

Monday, July 14, 2008

Snap Judgments

Fotografie in Afrika neemt een grote vlucht. Na de belangstelling voor het werk van Malick Sidibe die zijn landgenoten in hun beste kleren fotografeerde in zijn studio,
krijgt nu de nieuwe generatie de kans.
Bijvoorbeeld Tracy Rose die bijna surrealistische foto's maakt, gekoppeld aan grote bijbelse verhalen, zoals het paradijs met Lucifer.


deSouza leeft in Amerika. Hij kreeg bij familiebezoek foto's mee van familieleden die hem niets zeiden. Hij legde de foto's in de keuken en de badkamer en liet vocht en vuil op de foto's het werk doen. Daarna digitaliseerde hij de opnamen. De foto's laten duidelijk zien dat familiebanden slijten.De Ethiopiƫr Theo Eshetu volgt een Coptische processie en laat de mix van Christelijk en inlandse geloven zien. Een overweldigend kleuren feest.Hala Elkoussy laat de perifere landschappen zien die Egypte opzadelt met de zelfde trieste woonwijken als Europa.


Nontsikelelo Veleko sluit aan bij de portrettraditie. Hij laat de straatmode zien in Nairobi.
De absolute topper is voor mij Boubacar Toure Mandemory. Hij zoekt ongebruikelijke hoeken op om zijn onderwerp in beeld te krijgen, zoals op dit werk: Des couleurs de Peche.

No comments: