My Blog List

Friday, June 24, 2022

Arsenale : Landen paviljoens : Na Chainkua Reindorf & Marko Jakse & Yuki Kahara & Phunulani Ntull & Skuja Braden


Ghana heeft een mooi paviljoen ingericht met werk van o.a. NA CHAINKUA REINDORF, onder de trotse titel BLACK STAR. Vooral de schilderijen van Reindorf spreken aan.

GEDU 2021

LARA 2021

EVOR 2021

Slovenië geeft alle aandacht aan de schilder MARKO JAKSE. Zijn fijngeschilderde voorstellingen doen denken aan het surrealisme, zelf zegt hij dat het allegorieën zijn over het menselijke bestaan.

NA OTOKO NUGA 2010

REBUS 2010

THE BLIND MASTER 2010

PARADISE CAMP heet de bijdrage van New Zeeland. De foto's zijn genomen op een eiland waar de bevolking leeft met zo min mogelijk invloed van buiten het eiland. De bevolking is multiseksueel, zeggen ze. Ieder wordt met rust gelaten en mag zichzelf zijn. YUKI KAHARA fotografeerde vrijwilligers naar de exotische werken van Gauguin.





Zuid- Afrika toont o.a. werk van PHUNULANI NTULI.
Het lijken schilderijen of collages, maar kijk je met een digitale camera dan zie je dingen die je met het blote oog niet kunt zien.
BODIES FOR HIRE 2021

SWAVING THROUGH THE PORTHOLES 2021

STOLEN SONGS 2019

In 1999 begonnen Ingaan Skuja uit Letland en Melissa D. Braden uit de USA samen te werken onder de naam SKUJA BRADEN. Ze maken vooral installaties met een overvloed aan keramiek, Hun beelden verwijzen altijd terug naar mensen, door ogen, handen , etc.











No comments: