My Blog List

Thursday, July 15, 2010

CHINESE KUNST IN SANTIAGO

In de kerk van het oude universiteitsgebouw in Santiago is een kleine maar goede tentoonstelling ingericht met hedendaagse Chinese kunst. De samenstellers hebben niet gekozen voor de gemakzuchtige stripachtige pop-art die in het westen via de galerieën
te koop zijn, maar voor kunstenaars die reageren op de westerse invloed, maar daar tegelijk afstand van nemen. De poster is ontleend aan werk dat niet op de expo is te vinden. Miao Xiaochin maakt digitale werken die teruggaan op Hieronymus Bosch, maar waarbij alle figuren nu klonen zijn van hemzelf.
MIAO XIAOCHIN
Ook de fotograaf Li Wei maakt dankbaar gebruik van fotoshop. Hij voert op het eerste gezicht levensgevaarlijke stunts uit, maar veel daarvan zijn illusionisitisch, als Hans Klok.


Wang Zhiyuan ziet de invloed van het westen terug in de nachtclubs en erotiek. Zijn basis is vaak een slipje, dat enorm vergroot aan de wand hangt versierd met elementen die duiden op de goedkope erotiek.
WANG ZHIYUAN
OBJECT OF DESIRE

Cang Xin neemt het bijbelverhaal van de boom des levens, zag Jeremia(?) in een droom zijn nageslacht tot aan Jezus toe. Hier ziet de persoon zijn eigen hoofd in de bomen hangen. Toekomstbeeld of een angst voor geweld?
CANG XIN

No comments: