My Blog List

Sunday, July 11, 2010

PHOTO ESPANA 2010

Duizenden foto's hangen door heel Madrid in musea, galeries, banken, etc.
het accent ligt vooral op Spaanse fotografie. Er is te veel om het allemaal te zien.
Een keuze:Harold Edgerton(1903-1990) was professor aan het MIT. Vanaf 1937 werkte hij samen met de fotograaf Gjon Mili. Samen ontwikkelde ze een electronische flits stroboscopisch)waardoor zij konden vastleggen wat het oog niet kan waarnemen. Door de perfectie in belichting, kleur en vorm stijgen deze foto's uit boven zuiver technische foto's.
http://edgerton-digital-collections.org/galleries/iconic


FABIAN ESPANA fotografeert mensen met wie hij lange tijd samenleeft om zo hun leefomstandigheden van binnenuit te leren kennen. Hij legt vooral het leven van de 'armen'vast.

Isabel Munoz(1951)had haar eerste tentoonstelling in 1986. Zij werkt in zwart-wit en toont delen van het menselijk lichaam. Ze heeft een voorkeur voor dansers, krijgers en stierenvechters. Zij ontwikkelt haar foto's op een speciale manier.





Hector Acebes(1921, USA)ontwikkelde zich als fotograaf door al tijdens zijn schooljaren de camera te hanteren bij alle gelegenheden die om een foto vroegen.
In de jaren 40 en 50 ondernam hij diverse expedities naar Afrika. De foto's die hij daar maakten, oogsten veel waardering. Hij richtte zijn eigen maatschappij op die fotoreportages en documentaires maakte. Hij trad bij alle 43 films op als editor.



Tamara Lorenz maakt foto;'s van beeldhouwwerken, lijkt het. De abstracte beelden zijn opgebouwd uit elementen die weinig prijsgeven over materiaal en afmetingen.


Ana Casas(1965)fotografeert zichzelf tijdens haar worstelingen met dieten en met haar grootmoeder.


ALEJANDRA LAVIADA(1980, Mexico) maakt stellages met gebruiksvoorwerpen en fotografeert deze.



GERMAN GOMEZ verdubbelt beelden door te knippen en plakken



PHILIP TOLEDANO( Engeland)maakt vooral fotoboeken gewijd aan 1 thema, daarvoor bewerkt hij soms de foto's tot absurde beelden, die angsten uitdrukken.





UTE KLEIN(1981,DUITSLAND) fascinerende beelden van mensen die elkaar troosten of vloeren.


UTE KLEIN

No comments: