My Blog List

Saturday, July 15, 2017

GRENADA PAVILION Biennale Venetie 2017

Het eiland Grenada presteert het elke keer weer om een groep interessante kunstenaars bij elkaar te krijgen.

Rashid Al Khalifa (1952, Bahrein) behoort tot de koninklijke familie van het oliestaatje en is een interessant kunstenaar. Hij vindt zichzelf vooral een schilder. Zijn werk lijkt dat tegen te spreken, maar is van dichtbij gezien perfect schilderwerk met subtiele kleurverschillen en glans

AUTUMN

Alexandre Murucci ( ) noemt zijn werk TRUTH en bestaat uit een wip met daarop twee sterrenkijkers.
 Milton Williams (1955, Grenada) houdt het simpel. Mijn kunst is het verzamelen. Ik ben geïnteresseerd in  alledaagse dingen. Voeg ze samen en ze vertellen een verhaal. Hier zijn de bovenkanten van visblikjes te zien, geen enkele is hetzelfde.


 Hoogtepunt is het werk van Asher Mains (  , Grenada). Het zijn zeefdrukken op dun doek met op de plaats van de longen een donkere fijngeaderde vlek. Het blijkt de schaduw te zijn van een koraalplant achter het doek. Vandaar de naam SEA LUNGS.


Veel ruimte ook voor Jason de Caires Taylor (1974, Engeland). Tien jaar geleden begon hij in Mexico aan zijn eerste onderwatermuseum. Daarin kon hij zijn beeldhouwkunst, fotografie en duiken prachtig combineren. In 2009 opende hij zijn tweede bij Lanzarote.
De beelden ondergaan de invloed van de oceaan en dat levert spectaculaire foto's op.
No comments: