My Blog List

Wednesday, July 12, 2017

MODUS Biennale Venetie 2017


MODUS. Tecniche, poetiche, materiali nell’arte contemporanea luidt de volledige titel van de tentoonstelling in een voormalig gebouw van een krant. Het is een bonte verzameling van hoogstaande kunst. Opvallend is dat bij elk werk een kistje staat met daarin het materiaal dat bij het maken gebruikt is.
RESI GIRARDELLO (..VENETIE) maakte deze  jurk GAIA als een schuilplaats.
De schaduw levert een even mooi beeld op.


FRANCESCO BOCCHINI  ALUMIN TREE


ANTONIO RIELLO (1958, ITALIE) is een alleskunner. Het meest bekend is hij door de manipulatie van bestaande voorwerpen, zoals deze onberijdbare scooters.

Natuurlijk mag de videokunst niet ontbreken op een tentoonstelling die poëzie en techniek met elkaar wil verbinden.
Het eerste filmpje is van GONG HAO . De zaal ruikt heerlijk, een soort kruidenlucht. Het blijkt dat de 'bank voor de filmschermen gemaakt is van een bepaald gedroogd kruid. De video toont water en hoe mensen de kracht van het water naar hun hand zetten. De golven gaan over in woorden. LA NUTARA is de titel en duidt erop dat wij ons voedsel/leven aan het water te danken hebben.
METEMPSYCHOSIS 2 is de titel van het tweede filmpje, gemaakt door ZHU HONGTU. Het toont onze obsessie met tijd, vooral door ons werk dat altijd maar efficiënter moet zijn.








                                                           Zhu Hongtu Metempsychosis 





No comments: