My Blog List

Tuesday, July 11, 2017

JAN FABRE, PHILIPPE MARINIG/DAIMON KINOSHITA &RYSZARD WINIARSKI SOLO Biennale Venetie 2017

Al vanaf 2009 was er werk te zien van Jan Fabre (1958, België) tijdens de Biennales. Vooral zijn glaswerken die hij maakte in samenwerking met Adriano Berengo op het eiland Murano.
De schijtende duiven die hij speciaal voor het Louvre maakten zijn ook hier weer aanwezig in zijn eerste solo met glaswerken in de Abbazia(Abdij) di San Giorgio: Glass and Bone Sculpures 1977-2017.
Natuurlijk is in het glaswerk weer overvloedig met Bic-balpen inkt gegoten en zijn er vele schedels te zien, die hun tanden in dierenskeletten zetten.




Nieuw is de installatie, die ik After the Party zou noemen. De slingers en de feestmutsen zijn van glas, de dierenkadavers lijken te duiden op wat wij met de aarde doen: doorfeesten zonder rekening te houden met de toekomst van de aarde.




De dood is ook te zien in de monnikspij opgebouwd uit flinterdunne botschijven.







Kokode Kamigami (Hier zijn de Goden) 
toont prachtige foto's die Philippe Marinig (1962, Frankrijk) van Sumo worstelaars maakte.  Daimon Kinoshita (1946, Japan) maakte vele houtsneden van Sumo kampioenen. Ook bracht hij symbolen aan op de foto's van Marinig. 

DAIMON KINOSHITA

PHILIPPE MARINIG & DAIMON KINOSHITA

PHILIPPE MARINIG 

Niet altijd gaan interieur en werk samen.
 Event. Information. Image is de titel van de verzameling werkenvan Ryszard Winiarski (1936-2006, Polen). Het is ook de titel van zijn afstudeerproject, waarin hij zijn werkwijze uiteen zet, een combinatie van technologie, spel en kunsttheorie. Kortweg gezegd, het is een methode die oneindige variaties mogelijk maakt voor de verdeling in zwart en witte blokken, zowel 2D als 3D.
Op de website www.starakfoundation.org zijn allerlei opdrachten te vinden om zelf kunst in zijn trant te maken.






No comments: