My Blog List

Tuesday, July 31, 2018

DE MEEST EIGENTIJDSE SCHIDERIJEN TENTOONSTELLING 1 Dordts Museum


Voor de tweede maal is in het Dordts Museum een overzicht van de hedendaagse schilderkunst te zien. Het is een rijk overzicht met van elke kunstenaar meerdere werken. De meeste schilderijen zijn dit jaar gemaakt.Het is een mooie mix van oudere en jongere kunstenaars, bekende en (nog) onbekende.
 Opvallend veel kunstenaars kiezen ervoor om niet op doek maar op andere ondergronden te schilderen. Esther Tielemans schildert panelen die los van de muur staan en zo werk maakt dat zo schilderkunst en in installatie tegelijk is.
Han Schuil werkt al jarenlang op aluminium. De laatste serie is geïnspireerd door ruimtefoto's.
Eindelijk weer eens werk van Michael Raedecker. Hij voorziet zijn geschilderde doeken van borduurwerk.
Klaas Kloosterboer werkt net zo gemakkelijk op doek als op dekzeil waarin hij kisten verstopt met organen als inhoud (volgens de beschrijving).
Frank Ammerlaan blijft experimenteren met allerlei materialen, zoals meteorietgruis en chemische
stoffen op aluminium.
De winnares van de Schefferprijs mag niet ontbreken. RaQuel Van Haver werkt op jute en allerlei andere materialen die tezamen een soort triptieken vormen waarop zij haar voorstellingen schildert.
Rafael Rozendaal maakt zijn kleurrijke werken zonder verf. Hij werkt digitaal.
En Jacco Olivier maakt 'liquid paintings' volgens een Engelse criticus. Hij produceert films, waarbij diverse lagen verf over elkaar heen schuiven.


No comments: