My Blog List

Tuesday, October 12, 2021

Spill -Sohrab Hura in Huis Marseille Amstrdam

SPILL


 De Indische fotograaf Sohrab Hura (1981) reisde na zijn afstuderen naar het afgelegen Pati in 2005. Hij ervoer een grote schok door de armoede en de moeilijke leefomstandigheden die hij daaraan trof. Hij besefte dat zijn zorgeloze jeugd in de stad en in welvaart niet vanzelfsprekend was. Regelmatig verbleef hij in het dorpje Pati, waar 's zomers de temperatuur tot boven de 50 graden op kan lopen en 's winters dikke pakken sneeuw vallen. Hij heeft zelf de expositie vorm gegeven, daarbij heeft hij de nadruk gelegd op de verbondenheid van de werken. De ontwikkeling die hij doormaakte is van een documentair fotograaf naar een experimenteel kunstenaar die zelfs vraagtekens zet bij het medium fotografie.

THE COAST film

voorbeeld van presentatie
 

Drie foto's zijn uit Pati. Het meisje hieronder heeft de laatste sneeuw op haar gezicht gelegd. De vierde foto toont zijn moeder die lijdt aan schizofrenie en vooral contact heeft met haar hondje. hij fotografeerde haar zo'n tien jaar.






Tusse 2013 en 2019 werkte hij aan zijn project The Coast. Het toont het plezier van de baders en het geweld van jongens en mannen. Voortdurend vraag je je af of het documentair is of geënsceneerd.
Dat is precies wat de fotograaf wil.















No comments: